Uštipci, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

POSLASTICA

RECEPT ZA UŠTIPKE KOJI SE BRZO SPREMAJU: Biće MEKANI, samo ako DODATE ovaj SASTOJAK

Od jedne mere dobije se između 15-18 uštipaka što zavisi od veličine kašike kojom se zahvata testo

Objavljeno: 12.08.2022. 23:15h > 23:20h

Napravite uštipke očas posla.

Sastojci:

1 jaje

1 čaša jogurta

14 ravnih kašika brašna

malo soli

FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

malo šećera

1/2 kesice praška za pecivo

po potrebi ulje za prženje

Priprema

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Žicom umutiti jaje pa dodati jogurt, šećer i so, a na kraju umešati brašno sa praškom za pecivo. Dobro žicom ujednačiti, masa treba da je žitka. U šerpicu sipati ulje dva prsta debljine i zagrejati ga.

Ulje treba da je dobro zagrejano pa u njega umočiti kašiku kojom ćemo vaditi uštipke. Zahvatiti kašikom masu pa spustati je u zagrejano ulje. Pržiti uštipke da sa obe strane budu rumeni, što bude brzo. Vaditi ih i spuštati u sud obložen papirnim ubrusima.

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Ispržene uštipke malo prohladiti pa služiti uz jogurt ili kiselo mleko kao i uz džem i prah šećer. Može se testo ostaviti da stoji 10-15 minuta pa pržiti uštipke jer nema neke razlike, jednako su mekani.

Od jedne mere dobije se između 15-18 uštipaka što zavisi od veličine kašike kojom se zahvata testo.

(Espreso / Najžena)