Gulaš, Foto: Profimedia

OBOŽAVAĆETE GA

MAĐARSKI KOTLIĆ KAKAV SAMO NAJBOLJI MAJSTORI SPREMAJU: Ovo je ČISTA UMETNOST (RECEPT)

Za sve ljubitelje dobre hrane, kuvarica Aranka Varnju podelila je sa nama tajnu svog čuvenog mađarskog gulaša

Objavljeno: 11.08.2022. 21:57h

Danas možemo pronaći više verzija recepata za spremanje ovog starog, dobrog mađarskog specijaliteta, ali je pitanje koji je pravi i najbolji.

Svi uživaju jedući gulaš, a umetnost je spremiti ga. To znaju svi kuvari, pa se često utrkuju koji će od njih biti najbolji majstor za mađarsku verziju ovog delikatesnog jela.

Za sve ljubitelje dobre hrane, kuvarica Aranka Varnju podelila je sa nama tajnu svog čuvenog mađarskog gulaša.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhar Ivica
FOTO: Profimedia

Mađarski gulaš (recept za 10 osoba)

Sastojci:

1,5 kg crnog luka

200 ml ulja

20 g soli

2,5 kg junetine

30 g začina za jelo

10 g bibera

50 g mlevene crvene slatke paprike

30 g mlevene crvene ljute paprike

5 g belog luka

Priprema:

Iseckajte na kockice crni luk i stavite u lonac, dodajte ulje, i odmah zatim so da bi se luk bolje sjedinio.

foto: Profimedia

Dinstajte ga dok ne dobijete želatin, tj. gustu masu. Iseckajte junetinu na kockice (2,5x2,5cm) i dodajte je u izdinstani luk, zatim nalijte vode toliko da prekrije meso.

U sve to dodajte začin za jelo, biber, mlevenu crvenu slatku papriku, mlevenu crvenu ljutu papriku, beli luk, i ostavite da se kuva 2-3 sata na umerenoj vatri (u zavisnosti od mesa).

Kad se to sve lepo sjedini, tj. dobijete gustinu, gulaš je spreman za jelo!

Bonus video:

(Espreso/lepaisrecna)