Foto: Profimedia

PREUKUSNO

BRZE KIFLICE SA SIROM: Nikada MEKŠE niste jeli, RECEPT ćete ODMAH ZAPISATI

Poređajte ih u podmazan pleh, premažite umućenim žumancetom sa malo ulja, po želji pospite susamom, kimom ili nekim začinskim biljem i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene

Objavljeno: 11.08.2022. 20:24h > 20:30h

Domaće kiflice su omiljeno pecivo u kućama širom Srbije. Lako i brzo se prave, svi ih vole, izdašne su i mogu da budu punjene slatkim i slanim nadevima.

Recept koji donosi Telegraf biće omiljen domaćicama koje nemaju puno vremena za spremanje testa sa kvascem.

Sastojci:

FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

250 g brašna

50 ml mleka

50 ml ulja

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

kesica praška za pecivo

so

130 g sira

1 jaje

50 g susama (po želji)

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema:

U činiju za mešenje testa sipajte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte mleko, ulje, belance i so. Zamesite testo, prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu, razvucite oklagijom u krug i isecite na 16 trouglova.

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

U svaki trougao stavite malo sira, pa zarolajte kiflice. Poređajte ih u podmazan pleh, premažite umućenim žumancetom sa malo ulja, po želji pospite susamom, kimom ili nekim začinskim biljem i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene.

Prijatno!

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

(Espreso / Telegraf)