Foto: Stefan Jokić

SAZNAJTE

MALO KO ZNA DA ČIME SE BAVI SESTRA TAMARE DRAGIČEVIĆ: Ovo niste mogli ni da NASLUTITE

Prvo je želela da postane doktorka, ali to se promenilo kada je u osnovnoj školi krenula na glumačku sekciju.

Objavljeno: 11.08.2022. 17:09h

Tamara Dragičević je srpska glumica koja je privukla pažnju javnosti ulogama u filmu „Montevideo, Bog te video!“ i u seriji „Vojna akademija“. Važi za jednu od najpopularnijih i najharizmatičnijih glumica mlađe generacije. Rođena je 30. marta 1989. godine u Beogradu.

Od malena je volela da imitira porodične članove i likove iz serija. Prvo je želela da postane doktorka, ali to se promenilo kada je u osnovnoj školi krenula na glumačku sekciju. U sedmom razredu je postala član pozorišta Dadov. Školovanje je nastavila u Trećoj beogradskoj gimnaziji. Bila je odličan đak i bavila se etno pevanjem. Njen omiljeni predmet je bio srpski jezik i književnost, a nije volela hemiju, fiziku i informatiku.

FOTO: Dragana Udovičić
FOTO: Instagram
FOTO: Instagram printscreen
FOTO: Dragana Udovičić
FOTO: Printscreen

Glumica Nina Janković se udala za Mateju Dičića, Tamarinog brata od ujaka, pa su postale rođake.

2011. godine je započela vezu sa glumcem Petrom Benčinom. U avgustu 2015. godine ju je zaprosio dok su čamcem plovili oko ostrva Korčula.

foto: Printscreen

U junu 2016. godine su se venčali na Adi Bojani. Tamara je na plažu stigla čamcem, a Petar ju je čekao sa gostima. Sudbonosno „da“ su rekli uz zalazak sunca. Nakon toga su napravili žurku na kojoj je di džej puštao strane hitove iz sedamdesetih i osamdesetih godina.

U decembru 2016. godine na svet je donela devojčicu koju su nazvali Staša. Pre ćerkinog rođena, Tamara i Petar su odlučili da sačuvaju matične ćelije iz njene pupčane vrpce.

foto: Instagram printscreen

Tamara je igrala u pozorištu dok je bila trudna i ubrzo nakon porođaja se vratila poslu. Zahvaljujući majci i svekrvi koje joj pomažu oko bebe uspeva da završi mnoge obaveze. Izjavila je da bi, nakon određenog vremena, ponovo želela da se ostvari u ulozi majke. Glumica je aktivna na društvenim mrežama, a veliku podršku je dobila nakon objavljivanja sliku na kojoj doji ćerku u javnosti. Smatra da ono što je prirodno nije sramotno.

foto: Dragan Kadić

2012. godine je imala jednu od glavnih uloga u seriji „Vojna akademija“. Bila je kadetkinja Nadica Arsić i pojavila se u sve tri sezone. Ponovo joj je dodeljena uloga Eli Pops u seriji „Montevideo, Bog te video!“. Gostovala je u emisiji „Kabare“ u kojoj je izvela numeru „Mili moj“ Severine Vučković. Sa Milošem Bikovićem se pojavila u spotu za pesmu „Slučajno“ Kikija Lesandrića i Pilota.

2013. godine je učestvovala u snimanju serije „Na putu za Montevideo“ i filmova „Vojna akademija 2“ i „Montevideo, vidimo se!“. Bila je jedna od takmičarki u talent šou programu „Tvoje lice zvuči poznato“. Pobedila je u prvoj epizodi i 1.000 evra je donirala udruženju „Zvončica“ za lečenje dece sa malignim bolestima. Nakon toga je imitirala Lepu Brenu, Severinu, Jelenu Rozgu, Lady Gagu, Kajli Minog (Kylie Minugue), itd.

foto: Printscreen Instagram

2015. godine je imala glavne uloge u filmovima „Igra u tami“ i „Panama“, a sporednu u filmu „Bićemo prvaci sveta“. Takođe je igrala Maricu, sestru Nikole Tesle, u filmu Džona Milijusa „Tesla“.

Tamarini roditelji su Sanja i Milan, a ima i stariju sestru Mariju koja je po zanimanju stjuardesa i mlađeg brata Miodraga koji se takođe bavi glumom. Njihovu porodicu čini i kućni ljubimac bišon Ogi.

(Espreso)