Delije, Foto: Starsport©, Espreso.co.rs

'iz rusije s ljubavlju'

ZVEZDA DOBILA 'RAT' SA RUSIMA: Novo pojačanje stiže danas!

Ranije se pisalo da ga hoće i Krasnodar i Dinamo Moskva, ali i CSKA koji je bio najozbiljniji konkurent crveno-belima

Objavljeno: 11.08.2022. 13:31h > 13:37h

Crvena zvezda je angažovala još jedno pojačanje u ovom prelaznom roku! Talentovani ruski fudbaler Jegor Prucev (19), potpisaće u toku dana ugovor do 2026. godine sa crveno-belima.

Klub sa stadiona "Rajko Mitić" je imao opciju da dovede ofanizvnog vezistu Sočija, koji može da igra i po krilu, bez obeštećenja, iako navodno ima ugovor sa ruskim klubom do 2024.

Crveno-beli se nisu dvoumili i odlučili su da potpišu ekstratalentovanog tinejdžera koji će pojačati konkurenciju u ofanizvnom delu tima.

Iako Zvezda ima više igrača koji pokrivaju ove pozicije, čelnici i stručni štab šampiona Srbije su procenili da bi Prucev mogao mnogo da donese u budućnosti i da ovakva prilika ne sme da se propusti.

Jegor je mlađi brat Danila Pruceva koji se probija u prvi tim Spartaka iz Moskve. Vredi oko 300.000 evra, s tim da za matični tim nije puno igrao, samo jedan meč, jer je išao na dve pozajmice.

Najpre u Tekstilščik za koji je upisao 24 nastupa, a prethodno u Njeftehimik u kom je na 13 mečeva dao tri gola. Ranije se pisalo da ga hoće i Krasnodar, CSKA i Dinamo Moskva.

Pošto su suspendovani iz evropskih takmičenja, Rusi ostaju bez velikog broja stranih, ali i domaćih igrača koji su dovoljno kvalitetni za UEFA takmičenja i imaju ponude.

Sa druge strane, njihova mesta čelnici ruskih klubova najlakše popunjavaju upravo Srbima koji se ne osvrću mnogo na UEFA suspenzije, naročito ako Rusi dobro plaćaju.

(Espreso)