Ilustracija, Foto: Printscreen/Instagram/ serbialive_beograd_rezerva, Profimedia

ZA NEVEROVATI

SRBIN PREŠAO IGRICU U HRVATSKOJ! Dok oni pišu po automobilima "ZA DOM SPREMNI", ovaj naš NE J*** ŽIVU SILU! FOTO

Da li je ovo najhrabriji Srbin?

Objavljeno: 09.08.2022. 14:39h

Nakon incidenata sa uništavanjem automobila u Hrvatskoj i to onih sa srpskim tablicama, retko ko bi se usudio da se parkira na ovom mestu, međutim, izgleda da imamo najhrabrijeg.

Fotografija koja kruži društvenim mrežama nastala je u Hrvatskoj, a na njoj se nalazi auto sa beogradskim tablicama parkiran na mestu rezervisanom za hrvatske dobrovoljce, što je naišlo na brojne komentare pojedinaca, poput:

- Ovaj ne j*** živu silu!

- Ajde što je lud, nego što ne čita saobraćajne znakove...to mu navika iz Srbistana.

- BGD - Beogradski Dragovoljac

Na dan obeležavanja godišnjice Oluje, naši građani doživeli su zaista neprijatnu situaciju, o čemu je Espreso ranije pisao.

Kako je objašnjeno, fotografija je nastala u Hrvatskoj, a za sada nepoznati počinioci sprejem su napisali "Za dom".

foto: Printscreen/Instagram/ serbialive_beograd_rezerva

"Planirali smo kao i svake godine da idemo na odmor u Knin u ovo vreme, jer tada imamo kolektivni odmor, nema veze sto je u ovom periodu proslava Oluje, nikada nije bilo problema u tom smislu da nas neko dira, vredja ili fizičkih obračuna.

Njima nije toliko do materijale štete, koliko su se potresli da im se tako nešto desi u rodnom mestu gde nisu bili neko vreme, došli na odmor i gde troše svoje pare. Mi naravno posle ovoga nećemo ici. Strina je rodom iz jednog sela pored Knina, a stric iz Knina, rođen u toj kući gde su sada, automobil je Beogradskih tablica.", navedeno je u objavi.

Ovo nažalost nije usamljen slučaj. Teško da prođe godina bez nekog incidenta sličnog ovome u Hrvatskoj.

Prošle godine dan posle godišnjice obeležavanja sećanja na zločinačku akciju "Oluja", hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović izjavio je povodom uzvikivanja ustaškog pozdrava "Za dom spremni" u Kninu da je taj poklič zabranjen i kažnjiv.

(Espreso)