Ilustracija, Foto: Bakina kuhinja

ZA LETNJE DANE

OSVEŽAVAJUĆA TORTA SA BRESKVAMA: Prava POSLASTICA za letnje dane, CAKA je u FILU (RECEPT)

Mogu da je spreme i početnici u kuhinji

Objavljeno: 07.08.2022. 22:01h > 22:03h

Sočno, slatko voće poput breskve idealno je osveženje za vrele letnje temperature. Zato smo za vas pripremili recept za poslasticu koja će vam biti omiljena u letnjim danima, a od prvog zalogaja ćete uživati u kremastom, osvežavajućem ukusu.

Sastojci za koru:

2 jaja

2 kašike brašna

2 kašike šećera

FOTO: Printscreen/Youtube/ Mama Buba
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelena JelaPetrović
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelena JelaPetrović
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelena JelaPetrović
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelena JelaPetrović
FOTO: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti

2 kašike ulja

1 dl soka od breskve

Sastojci za fil:

2 pudinga od vanile

125 g maslaca

600 ml mleka

foto: Espreso.co.rs

5 kašika šećera

4 breskve

150 g šlaga

Priprema:

Belanca umutite u sneg, pa dodajte šećer i žumanca i sve promešajte varjačom. Zatim dodajte brašno i ulje, pa sve ponovo promešajte.

Pleh obložite papirom za pečenje, pa ulijte smesu i pecite je na 180 stepeni 15 minuta.

Dok se kora peče, puding skuvajte po upustvu sa kesice, pa kad se ohladi dodajte maslac i umutite sve zajedno.

Gotovu koru prelijte sokom od breskve, pa preko nje stavite ohlađeni puding. Oljuštite tri breskve, iseckajte ih na sitne kockice i stavite preko pudinga. Šlag spremite po upustvu sa kesice, pa ga stavite preko breskvi.

Jednu breskvu koja vam je ostala operite, isecite na kriške, pa dekorišite tortu.

Stavite je u frižider da odstoji najmanje dva sata.

(Espreso)