Nikola Đuričko, Foto: Filip Plavčić

POLGLEDAJTE DOBRO

ISPLIVALA NIKAD VIĐENA SLIKA NIKOLE ĐURIČKA IZ MLADOSTI: Da li je moguće da je OVO ON?! (FOTO)

Četiri meseca je radio sa Mikom Aleksićem i spremao se za prijemni ispit na Fakultetu dramskih umetnosti

Objavljeno: 07.08.2022. 16:46h

Nikola Đuričko je srpski glumac, režiser, muzičar i voditelj. Važi za jednog od najvećeg šoumena, najharizmatičnijeg i najduhovitijeg srpskog glumca. Rođen je 9. jula 1974. godine u Beogradu. Nikolina majka Mila je radila kao laborant u Kliničkom centru, a otac Nikola je po zanimanju pilot. Ima mlađu sestru Milicu i starijeg brata Đorđa koji se takođe bavi glumom i muzikom. Njegov deda je bio šef rasvete u JDP-u, tetka je radila kao sufler u ovom pozorištu, a baba Tomanija se pojavila u kultnim srpskim serijama kao što su: „Kamiondžije“, „Vruć vetar“, „Povratak otpisanih“, itd.

FOTO: Vladimir Sporčić
FOTO: Dragana Udovičić
FOTO: Vladimir Šporčić
FOTO: Dragana Udovičić
FOTO: Nebojša Mandić
foto: Drgana Udovičić

Od 1997. do 2002. godine je bio u braku sa Ivanom koja nije poznata javnosti.

2002. godine, na snimanju filma „Kordon“, je upoznao producentkinju Ljiljanu Nešić. Ubrzo su započeli vezu i tajno su se venčali. 2004. godine su dobili ćerku Nađu, a 2008. godine sina Đorđa.

2010. godine Nikola je diplomirao. To je uradio zbog majke i supruge. Našao se na Story-jevoj listi 25 Naj muškaraca u ovoj godini, a njegova supruga je bila jedna od 25 Supermama.

foto: Dragana Udovičić

Đuričko je bio kum na venčanju glumice Slobode Mićalović i glumca Vojina Ćetkovića koji mu je jedan od najboljih prijatelja. Takođe se druži sa Borisom Milivojevićem i Nebojšom Glogovcem. Tokom snimanja filma „U zemlji krvi i meda“ se sprijateljio sa Anđelinom Žoli i Bred Pitom. 1984. godine Nikola je ostvario ulogu u filmu „Šta je s’ tobom, Nina“. Njegov celokupni tekst se sastojao od dve reči i priznao je da je ulogu dobio jer je režiserka Gordana Boškov prijatelj njegove porodice. Iste godine je igrao u televizijskoj seriji „Mali princ“.

Usledile su manje uloge nakon kojih je 1994. godine izabran da glumi Vojkana u seriji „Otvorena vrata“.

foto: Filip Plavčić

2016. godine je glumio Bakija u satiričnoj komediji „Stado“. Ovaj rediteljski prvenac Nikole Koja govori o vremenu u kome živimo.

Nikola je direktor Udruženja glumaca Srbije. Više puta je izjavio da naši glumci nemaju prava koa njihove kolege iz drugih zemalja. Zalagao se za izmenu Zakona o autorskim i srodnim pravima kako bi i njima pripale naknade koje postoje za muzičare. Na njegovom Instagram profilu pojavila se fotografija iz 1993. godine.

Evo kako je izgledao tada.

(Espreso)