Požar, Foto: RINA

NEVEROVATNO

900 VATROGASACA NA TERENU: Dešava se PRAVI HOROR!

Nacionalni park Češka- Švajcarska nalazi se blizu granice s Nemačkom, gde takođe plamti požar, koji se prebacio preko granice

Objavljeno: 01.08.2022. 21:30h

Broj vatrogasaca koji se bore da suzbiju šumski požar u nacionalnom parku "Češka - Švajcarska" u Češkoj, koji plamti već danima, narastao je sa 150 na 900, prema navodima hitnih službi.

- Naš cilj je smanjiti zahvaćeno područje što je više moguće - rekao je portparol javnoj televiziji CT o požaru, koji trenutno zahvata 1000 hektara zemlje.

Nacionalni park Češka nalazi se blizu granice s Nemačkom, gde takođe plamti požar, koji se prebacio preko granice. prenosi 24sata.hr.

Požar još nije pod kontrolom ni sedam dana nakon što je izbio. Među problematična područja spada takozvana Duboka dolina i litice iznad pograničnog grada Hrensko, rekao je portparol.

Na češkoj strani, u pripravnosti se nalazi oko 250 vatrogasnih vozila, kao i 6 helikoptera i 5 kanadera.

FOTO: MUP
FOTO: MUP
FOTO: Profimedia
FOTO: MUP
FOTO: RINA
FOTO: RINA
FOTO: Printscreen
FOTO: RINA
FOTO: Printscreen/Youtube

Dobre vesti dočekalo je gotovo 100 stanovnika opštine Visoka Lipa, koji su bili odvedeni na sigurno nakon što se plamen približio njihovim domovima. Mogli su se vratiti svojim kućama.

U Hrenskom raste zabrinutost da bi letnja turistička sezona mogla biti izgubljena. Uobičajeno svake godine oko 400 hiljada ljudi posećuje stenoviti kanjon Kamenice.

(Espreso)