Nina Janković, Foto: Damir Dervišagić

šok

OVO JE ISTINA O POREKLU NINE JANKOVIĆ: Bili smo u žestokoj zabludi

Na trećoj godini studija je debitovala u filmu „Montevideo, bog te video“.

Objavljeno: 01.08.2022. 12:41h

Nina Janković - Dičić je srpska filmska, televizijska i pozorišna glumica, važi za jednu od najtalentovanijih glumica mlađe generacije, a po mnogima se ubraja najlepše Srpkinje!

2011. godine je završila Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta. Njen diplomski rad je bila predstava „Greta strana 89“.

Na trećoj godini studija je debitovala u filmu „Montevideo, bog te video“. Bila je Valerija, ekscentrična beogradska umetnica koja želi da zavede dva najbolja druga. Za potrebe filma, Nina se obnažila.

foto: Printscreen

Za ovu ulogu je osvojila „MTV Movie Award“ za najbolju glumicu.

Igrala je u sledećim pozorišnim predstavama: „Ana Karenjina“, „Leptiri su slobodni“, „Mizantrop“, „Veliki talas“, „Prljave ruke“, „Upoznaj mog tatu“, itd.

Odbila je ulogu u seriji „Čizmaši“ jer je trebala da snima ljubavne scene sa Miodragom Mišom Dragičevićem koji je rođak njenog supruga. 2016. godine je imala jednu od glavnih uloga u seriji „Vere i zavere“ koja je rađena na osnovu istoimenog romana književnika Aleksandra Tišme. Takođe je glumila Danicu u filmu „Dnevnik mašinovođe“, Mašu u humorističkoj seriji „Nemoj da zvocaš“ i forenzičarku Jelenu u seriji „Ubice moga oca“.

Rođena je u Šapcu, 20. aprila 1988.

(Espreso)