Ilustracija, Foto: Printscreen

PRIRODNA KATASTROFA

OLUJNO NEVREME POGODILO HRVATSKU: Vetar umalo ODNEO ženu! (VIDEO)

Temperatura vazduha spustila se za desetak stepeni, što je dobrodošlo osveženje nakon niza dana sa visokim temperaturama

Objavljeno: 26.07.2022. 15:51h

Rijeku i okolinu u utorak ujutro zahvatilo je snažnije nevreme s većom količinom kiše i mestimičnim gradom.

Nevreme je stiglo u Rijeku oko 10 sati sa snažnim vetrom i pljuskovima.

Rasteralo je Riječane i turiste s Korza i okolnih trgova. U nekim delovima grada i okoline pao je grad veličine graška, prenosi Dnevnik.hr.

Na jednom snimku vidi se kako je ženu zamalo oduvao snažan vetar.

Grmljavinsko nevreme s kišom i povremenim pljuskovima nastavilo se i sledećih sati, ali prema dostupnim informacijama nije izazvalo veće probleme u saobraćaju.

Temperatura vazduha spustila se za desetak stepeni, što je dobrodošlo osveženje nakon niza dana s visokom opasnošću od toplotnog talasa na riječkom području.

Grad je oko 13:30 bio u Lici, tačnije u Udbini.

Nevreme potopilo ribarski brod

Nacionalni štab za usklađivanje traganja i spasavanje na moru (MRCC Rijeka) izvestio je Ministarstvo o akciji traganja i spasavanja dve osobe sa potonulog ribarskog broda.

Dojavu očevica o nestanku broda iz videokruga na moru ispred Ičića, zbog naglog nevremena, MRCC Rijeka primio je u 10 sati, o čemu je odmah obaveštena Lučka kapetanija Rijeka, čiji su službenici spasilačkim brodom isplovili prema dojavljenoj poziciji.

Nedugo nakon početka akcije uočili su dve osobe u moru kako se pridržavaju za branik potopljenog ribarskog čamca oko dve nautičke milje od marine Ičića u smeru Rijeke.

Dvoje spasenih hrvatskih državljana izvučeni su na SAR brod „VID“ i prevezeni u Rijeku, gde su ih preventivno pregledali radnici riječke Hitne medicinske pomoći, čime je akcija traganja i spasavanja uspešno završena.

(Espreso / Dnevnik.hr)