Pileća salata, Foto: PRINTSCREEN/YT/ЕЩЕ ВКУСНЕЕ!

salata sa pilećim prsima i parmezanom

SALATA OD SALAME KOJU SRBI TAMANE ZA DORUČAK: Lagana je i idealna za LETO, oduševićete se! (RECEPT)

Osvežite se sa ovom salatom sa bogatom kombinacijom

Objavljeno: 26.07.2022. 10:47h

U toku vrelih letnjih dana, sigurno vam stajanje kraj šporeta ne zvuči kao primamljiva ideja.

Ukoliko volite obrok salate koje lepo zasite i osveže, predlažemo da isprobate recept pred vama.

Za salatu:

– 1 do 2 glavice zelene salate (možete dodati i rukolu ili ajsberg salate) – 500 gpilećih prsa – 4 kuvana jajeta – 12-14 čeri paradajza – 150 g kukuruza iz konzerve – 70 g parmezana – krutoni ili iseckani stari hleb

Za preliv:

– 50 ml sirćeta – 50 ml maslinovog ulja – 1 kašičica belog luka u prahu ili 1 izrendan čen belog luka – so – biber – 3 kašike senfa – 50 g rendanog parmezana – 200 g grčkog jogurta – 5do 6 kašika vode

Priprema:

Pileća prsa iseckajte na kockice pa ih pecite 45 minuta na 200 stepeni. Stavite jaja da se kuvaju.

U činiju sipajte sirće, maslinovo ulje, beli luk, so i biber, pa sve pomešajte. Zatim dodajte senf, parmezan, grčki jogurt i vodu. Sve dobro promešajte.

FOTO: Printscreen/Youtube/ The Perfect Home
FOTO: Printscreen/Youtube/ The Perfect Home
FOTO: Printscreen/Youtube/ Inga legt los!

Uzmite drugu, veliku činiju i u njoj pomešajte zelenu salatu, piletinu, barena i iseckana jaja, iseckani čeri paradajz, kukuruz i parmezan pa prelijte dresingom. Sve dobro promešajte.

Pre nego što poslužite salatu, pomešajte i krutone. Važno je da to ne uradite ranije kako ne bi postali gnjecavi.

Ceo proces pripreme možete pogledati u videu koji sledi. Sigurni smo da će vam se dopasti. Prijatno!

(Espreso/Objektiv)