Kukuruz, Foto: Printscreen

oprezno kuvajte

OVAKO SE PRAVILNO KUVA OMILJENA LETNJA GRICKALICA: 4 GREŠKE svi pravimo i ubijamo lekovita svojstva!

Kada kuvamo purenjake mi sa klipova skidamo kukuruznu svilu, one “dlačice” koje je gotovo nemoguće sve počupati

Objavljeno: 25.07.2022. 16:03h

Kuvani kukuruzi ili purenjaci, kako ih još u Srbiji zovu, omiljena su poslastica mnogima a ono što mnogi ne znaju je koliko su zapravo korisni i zdravi.

Međutim, da bi se očuvala sva lekovita svojstva kuvanog kukuruza vrlo je bitno da ne pravimo sledeću grešku!

FOTO: Printscreen/Youtube/ just.katebake
FOTO: Printscreen/Youtube/ just.katebake
FOTO: Printscreen/Instagram
FOTO: Printscreen, Yotutbe
FOTO: preentscren
FOTO: Profimedia

Kada kuvamo purenjake mi sa klipova skidamo kukuruznu svilu, one “dlačice” koje je gotovo nemoguće sve počupati. I u tome je, zapravo, najveća greška jer postoje 4 vrlo bitna razloga zbog kojih treba ostaviti svilu na kukuruzu i pojesti je zajedno sa njim.

– Snižava nivo šećera i holesterola u krvi;

– Sprečava nastanak kamenja u bubrezima;

– Deluje kao prirodan diuretik i podstiče izbacivanje viška tečnosti iz organizma;

– Obiluje kalijumom, koji podstiče zgrušavanje krvi.

Ako ne možete da jedete kukuruznu svilu zajedno sa kukuruzom, konzumirajte je na sledeći način:

Odvojite svilu od kukuruza i prokuvajte u malo vode. Procedite, pa kad se ohladi, popijte kao čaj.

foto: Printscreen/Youtube/ just.katebake

Napomena: Čaj od kukuruzne svile ne preporučuje se trudnicama, jer može da dođe do preranih kontrakcija.

(Espreso)