Foto: Nenad Kostić

vratio se u Borču

OVO JE RAZLOG ZAŠTO MARJANOVIĆ NIJE ODMAH ODVEDEN U ZATVOR!

Žalbe se ulažu po prijemu obrazloženja presude u pisanom obliku i to u roku od dve nedelje od njenog dostavljanja

Objavljeno: 22.07.2022. 13:05h

Zoran Marjanović osuđen je na 40 godina zatvora za ubistvo supruge Jelene Marjanović.

Međutim, umesto u zatvor u pratnji policije, Marjanović je iz Višeg Suda u Beograd izašao u pratnji svoje devojke, sina i brata.

Ova presuda nije pravosnažna i samim tim njegovi advokati će imati pravo žalbe drugostepenom sudu, u ovom slučaju Apelacionom sudu u Beogradu.

FOTO: Stefan Stojanović
FOTO: Stefan Stojanović
FOTO: Stefan Stojanović
FOTO: Stefan Stojanović
FOTO: Stefan Stojanović
FOTO: Stefan Stojanović
FOTO: Stefan Stojanović

Žalbe se ulažu po prijemu obrazloženja presude u pisanom obliku i to u roku od dve nedelje od njenog dostavljanja. Sudije ove institucije po prijemu žalbe razmatraju da li ona ima osnova, a potom i samu presudu – da li je zakonita, da li su povređena prava postupka i okrivljenog, ali i da li su dokazi koji su izvedeni tokom postupka dokazali stepen opravdanosti krivice – odnosno da li su dovoljni za donošenje presude. Ukoliko Apelacioni sud utvrdi da je potrebno izvesti još neki dokaz, obrazložiti neki detalj posebno i dodatno, ali i ako utvrdi da je došlo do kršenja nekog zakona tokom postupka, ovaj sud može poništiti presudu i naložiti Višem sudu u Beogradu da Marjanoviću ponovo sudi. Takođe, može predložiti da se krivično delo za koje se osumnjičeni tereti prekvalifikuje za neko blaže.

(Espreso)