Slane palačinke, Foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

PREUKUSNO

OVAKVE POHOVANE PALAČINKE JOŠ NISTE SPREMALI: Obrok za PRAVE GURMANE, recept ZAPIŠITE ŠTO PRE

Iako oko njihove pripreme ima malo više posla, rezultat je i više nego zadovoljavajući

Objavljeno: 20.07.2022. 22:42h

Palačinke su uvek dobar izbor kada imate malo vremena, a želite da sebe ili drage ljude počastite nečim ukusnim. Mogu se jesti i slatke i slane, a omiljene su i pohovane.

Neutralno testo za ovo jelo dopušta komibacije sa velikim brojem namirnica, ukusne su i prazne ili uz dodatak bilo kakvog slanog ili slatkog namaza.

Ipak, omiljene su one pohovane, jake i kalorične, koje zadovoljavaju nepca velikih gurmana. Iako oko njihove pripreme ima malo više posla, rezultat je i više nego zadovoljavajući.

Sastojci:

10 palačinki

FOTO: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

za punjenje:

150 gr šunke ili pečenice u listićima

200 gr rendanog kačkavalja

2 kašike krem sira ili pavlake

200 gr pečuraka

so

foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

biber

za pohovanje:

oko 200 gr brašna

3 jajeta

oko 200 gr prezli

ulje za prženje

Priprema:

foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

Palačinke pripremite kao i obično.

Pečurke iseckajte na listiće i izdinstajte na malo ulja, sa dodatkom soli i bibera, dok sva voda ne uvri. Ostavite ih sa strane da se prohlade.

Svaku palačinku namažite krem sirom ili pavlakom, poređajte listove šunke, dodajte pečurke i rendani kačkavalj.

Savijte ih sa svake strane formirajući rolnicu iz koje u toku prženja sastojci neće iscuriti.

foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

U jedan tanjir stavite brašno, u drugi umućena jaja, a u treći prezle.

Svaku palačinku uvaljajte u brašno, potom u jaja, pa u prezle.

U dublji tiganj sipajte malo više ulja i zagrejte na srednjoj temepraturi, pa pržite palačinke dok ne porumene sa svih strana.

Pržene palačinke spuštajte na papirni ubrus kako bi se ocedio višak ulja.

Poslužite ih uz dodatak kečapa, majoneza, pavlake ili bilo kog drugog sosa po izboru.

Prijatno!

(Espreso / Telegraf)