Peglane paprike, Foto: Printscreen Youtube / Uradi Sama- Ideje za kreativce

zdravlje i na zimu

NAPRAVITE PEGLANE PAPRIKE BEZ KONZERVANSA ZA ZIMU: Ništa veštačko nema, mogu i deca da ih JEDU! (RECEPT)

Vrlo jednostavan recept za peglane paprike koje ćete jesti tokom cele zime!

Objavljeno: 19.07.2022. 14:22h

Zimnica napravljena na ovakav način je idealna za decu.

Sastojci:

paprike (paradajz, paprika,somborka, 6 kg)

voda, 2l

alkoholno sirće, 1l

šećer, 20 g (2 kašike)

so, 200 g

lovor, nekoliko listova

biber u zrnun, ekoliko zrna

beli luk, 1 veća glavica

peršun, 1 vezica

celer, 1 vezica

Kako pripremiti?

Paprike oprati, očistiti od peteljki i semenki i ostaviti u vangli da se prosuše.

U dublju šerpu sipati vodu, sirće, so, šećer i lovorov list i promešati.

Staviti na vatru da tečnost proključa, onda dodati paprike i lagano izmešati.

Šerpu poklopiti i ostaviti samo 1-2 minuta da paprika malo omekša (da se pasterizuje). Paprike izvaditi u veći sud.

Ređati paprike u veću teglu, dodavajući između seckani beli luk i mešavinu iseckanog peršuna i celera. Paprike dobro pritisnuti plasitičnim pritiskačem i naliti tečnost do vrha u koju su se paprike kuvale. Tegle dobro zatvoriti, poređati u tepsiju i staviti u rernu oko 30 minuta na 100 stepeni.

Pogledajte i kako da na najlakši način napravite belolučane paprike!

(Espreso)