Meso, Foto: Profimedia

SAVET

PRŽITE HRANU, A ULJE PRSKA LI PRSKA NA SVE STRANE: Domaćice otkrile koji TAJNI SASTOJAK se dodaje u TIGANJ

Može da se desi da se opečemo, ali i da isprljamo i šporet i zidove

Objavljeno: 18.07.2022. 17:16h > 18:47h

Prženu hranu obožavamo iako nije baš najzdravija. Neke namirnice su najukusnije kad ih pržimo u ulju.

Moguće je peći ih u rerni ali ukus nije isti.

Koji je problem prilikom prženja? Ulje prska na sve strane. Može da se desi da se opečemo, ali i da isprljamo i šporet i zidove.

FOTO: Printscreen/Tiktok
FOTO: Printscreen/Tiktok
FOTO: Printscreen/TikTok/shawntucker.realestate
FOTO: Printscreen Youtube Simple Food
FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Ova muka zadesila je većinu domaćica, ali rešenje postoji.

Postoji jedan trik sastojak koji će vam omogućiti prženje hrane bez prskanja ulja, pa nećete morati da ribate kuhinju nakon spremanja jela.

foto: Profimedia

Šta je potrebno da uradite?

U tiganj u kome ćete pržiti pre nego što dodate ulje sipajte prstohvat soli. Lagano zagrevajte, pa tek naknadno sipajte ulje. I na kraju dodajte to što želite da pržite, samo stavite manje soli.

(Espreso / Krstarica)