Pita s tikvicama, Foto: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak

ultra lagana

RECEPT IZ TURSKE KUHINJE ZA TIKVICE U ULTRA TANKOM TESTU: Najlaganije moguće jelo za ove VRUĆINE!

Nabavite li gotove listove testa za savijaču, znatno ćete skratiti proces pripreme

Objavljeno: 14.07.2022. 13:48h

Recept stiže iz turske kuhinje, a jelo je toliko fino da se usuđujemo da kažemo: osvoji će vas!

Nabavite li gotove listove testa za savijaču, znatno ćete skratiti proces pripreme.

Dakle, prepreka za užitak u jelu nema.

Sastojci za 6 osoba:

700 g tikvica

so

200 ml mleka

40 g oštrog brašna

1 kašičica vegete

4 kašičice ulja

150 g svežeg sira

1 kašičica vegete

1 kašičica peršuna

6 listova gotovog testa za savijaču

1 kašičica kima

FOTO: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak
FOTO: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak
FOTO: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak
FOTO: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak
FOTO: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak
FOTO: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak
FOTO: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak
FOTO: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak

ZA UMAK:

3 jaja

1 kašičica ulja

1 kašičica mleka

1 kašičica jogurta

Priprema:

1.

Tikvice ogulite, naribajte, malo posolite i zatim ocedite.

2.

Dodajte im mleko, brašno, vegetu, ulje, sir, i naseckani peršin pa sve dobro promešajte.

3.

U dubokoj posudi napravite umak od jaja, ulja, mleka i jogurta.

4.

Tri kore za savijače raširite na radni sto i premažite umakom od jaja. Deo umaka ostavite za premazivanje gotovih savijača.

5.

Premazane kore poklopite s ostalim korama koje premažite sosom od tikvica i savijte u tri savijače.

6.

Savijače složite u nauljen lim, premažite ostatkom umaka od jaja i posipajte kimom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta.

Posluživanje

Tikvice u tankom testu narežite i poslužite uz kiselo mleko kao toplo predjelo.

Savet!

Ovo jelo možete pripremiti i u obliku bureka tako da na svaki list testa stavljate deo fila.

Ovo možete i zamrznuti:

Recept pripremite sve do termičke obrade pečenja. Zatim svaku od tri savijača stavite u zasebnu vrećicu i zamrznite.

Odmrzavanje: Zamrznute savijače položite na nauljeni lim i pecite na 180°C oko 50 minuta.Trajanje 60 dana.

(Espreso)