Ilustracija, Foto: Printscreen/RTS

obratite pažnju

RASTE BROJ ZARAŽENIH, OBRATITE PAŽNJU: Struka otkriva NAJBOLJE NAČINE DA SE ZAŠTITITE

Najlakši i najsigurniji način zaštite od korona virusa

Objavljeno: 10.07.2022. 14:04h > 14:06h

Sa rastom broja zaraženih korona virusom i sposobnošću omikron varijante da zaoblazi imunitet, jedan čovek je otkrio šta je njega uspelo da sačuva od infekcije.

Britanski Express piše o najboljim vidovima zaštite od korona virusa. Kako su podvarijante omikrona BA.4 i BA.5 povezane sa reinfekcijama jedan čovek podelio je na koji način se on zaštitio od korona virusa i nikada se nije zarazio.

Britanac Erik Kenedi objasnio je da ga je nošenje maske N95 zaštitilo od infekcije korona virusom tokom putovanja i različitih poslovnih okupljanja.

- Znam da zvuči nemoguće da izbegnete infekciju korona virusom, ali nakon mnogo putovanja, sastanaka, druženja tokom pandemije nisam zakačio kovid- kazao je on.

Štaviše, predstavnik Centra za upravljanje rizičnim situacijama u Velikoj Britaniji kaže da je nošenje maske N95 od ključne važnosti ukoliko želite da se zaštitite od nadolazećeg talasa.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Kineski radio internacional
FOTO: Profimedia

Glavna razlika između obične hiruške maske i maske N95 objasnio je Džozef Kvan profesor sa Univerziteta za nauku i tehnologiju u Hong Kongu.

-N95 maske dizajnirane su da štite korisnika dok hiruške maske štite pacijenta.

Generalno, N95 maska pomaže da se smanji izloženost česticama u vazduhu, od malih aerosoli do krupnih kapljica, podaci su Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

foto: Printscreen/Youtube

I dalje se s pravom veruje da maske N95 nude najviši nivo zaštite.

foto: Printscreen/Youtube

Maska visokog kvaliteta koja se sastoji od 4 sloja je vaš najbolji vid odbrane ne samo od kovida već i od svih drugih infekcija koje se prenose vazduhom.

(Espreso)