Čorba, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

SJAJNA JE

ČORBA NA KAFANSKI NAČIN, JOŠ I JAGNJEĆA: Srpskinje odlepile za OVIM RECEPTOM, do sada niste probali OVAKVU

Teleća čorba vrhunskog ukusa

Objavljeno: 06.07.2022. 12:23h > 13:02h

Za dobru čorbu potrebno je obezbediti kvalitetno meso, od buta ili vrata, ali i teleće kosti, koje će joj dati potreban ukus i jačinu.

Sastojci:

– 500 g telećeg mesa od buta ili vrata

– 1 glavica crnog luka

– 1 veza zeleni (2 šargarepe, paškanat, peršun)

– 1 koren celera

– 2 krompira

– 1 dl ulja

– 2 kašike brašna

– 2 dl kisele pavlake

– 1 žumance

– so

– biber

– lorber

– malo peršunovog lista

Priprema:

Crni luk sitno iseckati, pa izdinstati na ulju. Dodati meso isečeno na kockice (i kosti, ako ima), naliti vodom da ogrezne i dinstati na tihoj vatri oko sat vremena. Dodati povrće iseckano na kockice, začiniti solju i biberom, pa naliti oko 2 l vode. Napraviti i zapršku od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuvati još oko pola sata.

Pred serviranje u gotovu čorbu umešati pavlaku sa umućenim žumancetom i posuti sitno seckanim peršunom. Po želji, teleća čorba se može zakiseliti sirćetom ili limunovim sokom.

Prijatno!

(Espreso)