Mađarski sataraš, Foto: Printscreen/Youtube/Moja ukusna Kuhinjica

TOPI SE

OVAKO MAĐARI SPREMAJU SATARAŠ: Pikantiji je od NAŠEG zbog 1 NEOBIČNOG SASTOJKA, Srpkinje ZAPIŠITE OVO (RECEPT)

U šerpi propržite krupnije seckan crni luk desetak minuta dok ne pusti svoj sok, potom dodajte malo vode i nastavite da dinstate

Objavljeno: 03.07.2022. 23:52h

Pripremite mađarski sataraš.

Sastojci:

3veće glavice crnog luka,

5-6 paprika,

FOTO: Printscreen/Youtube/Moja ukusna Kuhinjica
FOTO: Printscreen/Youtube/Moja ukusna Kuhinjica
FOTO: Printscreen/Youtube/Moja ukusna Kuhinjica
FOTO: Printscreen/Youtube/Moja ukusna Kuhinjica

2 paradajza,

1 pakovanje kuvanog paradajza,

1 ljuta papričica,

foto: Printscreen/Youtube/Moja ukusna Kuhinjica

ulje, so i, biber

U šerpi propržite krupnije seckan crni luk desetak minuta dok ne pusti svoj sok, potom dodajte malo vode i nastavite da dinstate. Potom dodajte naseckane paprike i još malo vode i ostaviti desetak minuta da se dinsta dok paprike ne omekšaju. Paradajz oguliti i sitno naseckati, pa dodati u šerpu zajedno s pakovanjem kuvanog paradajza. Smanjite vatru, dodajte ljutu papričicu, biber i so, promešajte i pustite da se dinsta desetak minuta na laganoj vatri.

(Espreso/Blic žena)