Punjene paprike, Foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

BRZO SE SPREMAJU

ZAPEČENE PUNJENE PAPRIKE: Najbolji recept za sve koji nemaju puno vremena za kuvanje

Ovaj recept je savršen za sve one koji nisu toliko iskusni u kuhinji

Objavljeno: 03.07.2022. 13:06h

Mnogi tvrde da je lepša i od standardne punjene paprike.

Kada dođu letnji dani, punjene paprike su broj jedan na trpezama i rado viđeno jelo. Pripremaju se na različite načine, a većini su omiljene punjene mesom.

Ovaj recept je savršen za sve one koji nisu toliko iskusni u kuhinji ali i za one koji nemaju toliko vremena.

FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

Sastojci:

Deset paprika babura 400 g mlevenog mesa 50 g pirinča jedan paradajz jedna šargarepa 500 ml soka od paradajza jedna glavica luka so, biber

Priprema:

Luk iseckajte sitno, šargarepu izrendajte, pa sjedinite sa mlevenim mesom i pirinčem, a onda dodajte i začine. Sve dobro izmešajte, a najbolje da smesu mešate rukama da se svi sastojci lepo povežu.

Paprike očistite i zarežite im kapice, pa ih punite pripremljenom smesom od mesa. Od paradajza napravite poklopce i zatvorite napunjene paprike.

U posudu za pečenje sipajte ulje, sok od paradajza, pa poređajte paprike, a onda dolijte vode koliko je potrebno da paprike ogreznu.

Pokrijte sud folijom stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se kuvaju, odnosno peku. Posle 45 minuta skinite foliju i pustite još pola sata da se paprike zapeku. Ukoliko ima potrebe, smanjite temperaturu rerne.

(Espreso / Najžena)