Novak Đoković, Foto: EPA/Mohammed Badra

konačno!

VLASTI POPUSTILE: Novak Đoković može na Australijan open!

Ova vest je objavljena na stranici ministarstva zdravlja Australije

Objavljeno: 03.07.2022. 10:25h > 10:46h

Najbolji srpski teniser Novak Đoković neće imati prepreka da učestvuje na Australijan openu 2023. pošto će od prve polovine jula važiti propisi koji dozvoljavaju nevakcinisanim strancima da uđu u tu zemlju u koju se odvija prvi grend slem u sezoni. Ova vest je objavljena na stranici ministarstva zdravlja Australije.

Kako je navedeno na njihovoj zvaničnoj stranici, od šestog jula 2022. godine, stranci će moći da doputuju u Australiju bez dokaza o vakcinaciji protiv koronavirusa, a tu vest je potvrdio i ministar zdravlja Mark Batler.

Taj resor je samo poslušao preporuke eksperata, a na putnicima će biti samo da ispune zahteve avio kompanija koje donose odluke svaka za sebe. Većina kompanija zahteva nošenje maske tokom leta na internacionalnim letovima, dok australijska to nalaže i na letovima koji ne izlaze sa njihove teritorije.

Opšte poznata činjenica je da Novak nije mogao da nastupi prošle godine na Ozi openu i brani titulu, na kraju je i posle suđenja deportovan iz Melburna.

foto: Profimedia

Srpski as se trenutno nalazi na Vimbldonu gde takođe brani trofej osvojen prošle godine, dogurao je do osmine finala gde će igrati protiv Holanđanina Tima fan Rajthofena.

Za sada, ostaje i dalje problem učešće na Ju Es openu, jer vlasti Sjedinjenih Američkih Država još uvek ne dozvoljavaju ulazak na tu teritoriju bez potvrde o vakcinaciji.

(Espreso/Telegraf)