Iga Švjontek, Foto: EPA/Andy Rain

SENZACIJA

ŠOK NA VIMBLDONU! Francuskinja do nogu POTUKLA najbolju na svetu!

Poljakinja odigrala očajan meč i zasluženo ispala u trećem kolu

Objavljeno: 02.07.2022. 18:49h > 19:04h

Najbolja teniserka sveta Iga Švjontek eliminisana je u trećem kolu Vimbldona.

Bolja od nje je bila francuska teniserka Aliz Korne rezultatom 2:0 (6:4, 6:2) i na taj način prekinula niz Poljakinje od čak 37 pobeda u nizu.

Poslednji put, Švjontekova je poražena 16. februara i to od Jelene Ostapenko iz Letonije u tri seta na turniru u Dubaiju. Tada kao da je nešto "kvrcnulo" u glavi Poljakinje, koja je prosto rečeno dominirala na svakoj mogućoj sceni.

Naravno, svakoj seriji je negde morao doći kraj, a za Švjontekovu se ispostavilo da je to treće kolo Vimbldona. Silno je motivisana bila Francuskinja da prekine neverovatan niz svoje rivalke, igrala je fantastično i zasluženo je stigla do možda i najveće pobede u svojoj dugačkoj karijeri.

Da ovo nije Igin dan, pokazao je početak prvog seta u koji je Korneova ušla sa 3:0 uz dupli brejk. Uspela je Iga da vrati jedan brejk, imala je šansu da dođe do još jednog i tako potpuno poravna rezultat, ali kada to nije uspela, inicijativa je otišla na stranu Francuskinje.

Aliz Kornefoto: KIERAN GALVIN/EPA

Jedini preostali trzaj Švjontekove viđen je na početku drugog seta kada je stigla do 2:0, a onda je neko pritisno dugme za gašenje. Korne je nanizala šest uzastopnih gemova i prošla dalje.

Francuskinja će u narednom kolu imati prilično korektnu rivalku, sa kojom će moći da se bori za četvrtfinale Vimbldona. Biće to Ajla Tomljanović iz Australije.

(Espreso)