Prženice, Foto: Printscreen/Youtube/ KITCHEN KK

NJAM NJAM

OVAKO PUNJENE PRŽENICE, SRBI DO SADA NISU SPREMALI: Jači DORUČAK od TOGA niste mogli ni da ZAMISLITE (RECEPT)

Gotove prženice izvadite na ubrus da upiju višak masnoće, pa poslužite tople

Objavljeno: 01.07.2022. 10:42h > 10:52h

Prženice ste do sada sigurno mnogo puta jeli, a da li ste ih probali punjene? Napravite ih za doručak i oduševićete se!

Potrebno vam je:

12 kriški starog hleba

6 listova kačkavalja

FOTO: Printscreen/Youtube/ KITCHEN KK
FOTO: Printscreen/Youtube/ KITCHEN KK
FOTO: Printscreen/Youtube/ KITCHEN KK
FOTO: Printscreen/Youtube/ KITCHEN KK
FOTO: Printscreen/Youtube/ KITCHEN KK

6 listova šunke

3 crvene paprike ili paradajza

4 jaja

50 ml mleka

foto: Printscreen/Youtube/ KITCHEN KK

pola kašičice soli

Priprema

Hleb isecite na tanje kriške. Odvojte po dve kriške hleba, između stavite list šunke i kačkavalja. Po ukusnu možete dodati seckanu pečenu ili svežu crvenu papriku ili paradajz.

Umutite jaja i dodajte mleko.

foto: Printscreen/Youtube/ KITCHEN KK

Između dva parčeta hleba stavite list šunke i kačkavalja.

Umutite jaja sa solju, pa dodajte mleko i sjedinite. Ugrejte ulje da cvrči.

U pripremljenu smesu umočite prvo jednu, pa drugu stranu hleba i spustite u vruće ulje.

foto: Printscreen/Youtube/ KITCHEN KK

Pecite jednu stranu dok ne porumeni, pa kada okrenete pritisnite viljškom da se kriške dobro zalepe.

Gotove prženice izvadite na ubrus da upiju višak masnoće, pa poslužite tople.

(Espreso / Krstarica)