Jelo, Foto: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja

probajte

SRBI, OVAJ DORUČAK TREBA DA POČNETE DA JEDETE STALNO: Sprema se za 200 DINARA, ništa ZDRAVIJE NISTE PROBALI! RECEPT

Kuglice falafela su spolja čvrste a unutra mekane, pre stavljanja u pita hleb ih blago pritisnite, da bi bilo lakše da se zagrizu

Objavljeno: 30.06.2022. 10:31h

Preukusno i lako se sprema.

Sastojci:

250 g sirovih leblebija, potopiti preko noći, što duže to bolje

pola luka (iseckan na krupno)

FOTO: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja

1 čen belog luka

Šolja i po peršuna i korijandera (2 struka peršuna i 1 korijandera), odnos može da se menja prema ukusu, a može da se koristi i nana

3 kašike brašna

foto: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja

2 i po kašičice soli

Kašičica praška za pecivo

Kašičica mlevenog kardamona

½ kašičice mlevenog kima

Ulje za prženje (oko 1,5 l)

Priprema falafela:

foto: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja

U blenderu usitniti leblebije tako da podsećaju na usitnjene orašaste plodove, tekstura da bude između sitne i krupne, tj.da bude i sitnijih i krupnijih delova. Prebaciti u činiju. Dalje, u blenderu usitniti luk i beli lik, peršun i korijander. Srednje usitnjeno – da se ne pretvoi u pastu. Dodati ovu mešavinu leblebijama i promešati. Dodati brašno, so, prašak za pecivo, začine Formirati loptice veličine ping pong loptica

foto: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja

Zagrejati ulje u šerpi Pržiti loptice oko 5 minita dok ne dobiju tamno braon boju i ne postanu čvrste, okretati u toku prženja. Ostaviti da se ocede na ubrusu. Servirati sa tahinijem, humusom i prilozima po želji u pita hlebu. (prilozi: kupus salata, kiseli krastavci, krastavas sa jogurtom, paradajz, nar…)

Savet:

foto: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja

Kuglice falafela su spolja čvrste a unutra mekane, pre stavljanja u pita hleb ih blago pritisnite, da bi bilo lakše da se zagrizu.

(Espreso / Najžena)