Pljeskavice, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

PREDLOG ZA RUČAK

OVAKO PRIPREMLJENE TIKVICE DO SADA NISTE SPREMALI: Baka OTKRILA tajni SASTOJAK koji menja MESO, puno je PROTEINA

Na ulju propržiti seckan luk i šargarepu iseckanu na sitne kockice, dodati papriku pa ubaciti 50 g opranog pirinča

Objavljeno: 28.06.2022. 09:10h

Ideja za lagani letnji ručak.

Potrebno je:

-200 g brašna - 1 veća tikvica - 1/2 praška za pecivo - 150 g sira

FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

- 1 manja šargarepa - 1 paprika - 1 glavica crnog luka - malo granula belog luka - biber, so, suvi začin (količina po želji) - 1 jaje ( po želji) - seckan peršunov list

Priprema:

Tikvicu prvo izrednati, pa posoliti i čekati da odstoji. Potom iscediti.

Dodati seckan luk, izgnječeni sir, izgrendanu šargarepu, seckanu papriku, beli luk i seckan list peršuna.

Dodati 200 g brašna sa praškom za pecivo, so i biber. Sve izjednačiti.

Mogu se peći u rerni ili pržiti u tiganju.

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Pilav:

Na ulju propržiti seckan luk i šargarepu iseckanu na sitne kockice, dodati papriku pa ubaciti 50 g opranog pirinča.

Sipati vodu da ogrezne u srzameri 3:1. Pilav posoliti, pobiberiti i ostaviti da se krčka oko 20 min, dok ne ispari tečnost.

Prijatno!

(Espreso / Srbija Danas)