Jaje i hleb, Foto: Printscreen/Youtube/ Najbolji domaći recepti

ukusno i zdravo

OVAKO NAPRAVLJENA JAJA SU NAJZDRAVIJA: Gotova su za 10 MINUTA, prava BOMBA za DORUČAK

Kuvajte jaje otprilike tri minuta, odnosno dok ne postane belo i tvrdo spolja, ali tečno u sredini

Objavljeno: 28.06.2022. 08:59h

Ako nemate posuđe za pečenje hrane bez ulja ili ne želite meriti masnoće na kašiku, a želite da izgubite nekoliko kilograma, možda je najbolje da se držite najzdravijih metoda termičke obrade jaja.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Najbolji domaći recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/ Najbolji domaći recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/ Najbolji domaći recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/ Najbolji domaći recepti

Poširanje jaja je proces kuvanja razbijenog jaja u vrućoj vodi. I ne, nije tako komplikovano kako zvuči.

foto: Printscreen/Youtube/ Najbolji domaći recepti

Kako poširati jaje?

Zagrejte vodu u dubljem loncu.

foto: Printscreen/Youtube/ Najbolji domaći recepti

Razbijte jaje i stavite ga na plitki tanjir. Kada voda provri, smanjite temperaturu na najmanje. Kutlačom promešajte tako da u sredini napravite vrtlog vode u loncu. U vodu dodajte jednu do dve kašike alkoholnog ili jabukovog sirćeta. Pažljivo ubacite razbijeno jaje u sredinu ključale vode. Kuvajte jaje otprilike tri minuta, odnosno dok ne postane belo i tvrdo spolja, ali tečno u sredini.

(Espreso / Najžena)