Punjene tikvice, Foto: Printsceen/Youtube/ My kitchen Tanja

ništa ukusnije niste jeli

TIKVICE NA OVAJ NAČIN SRPKINJE JOŠ UVEK NISU SPREMALE: Ukusnije su od PUNJENIH PAPRIKA zbog 1 POVRĆA (RECEPT)

Služite tople uz prilog po želji i sezonsku salatu

Objavljeno: 24.06.2022. 22:39h

Takve su i punjene tikvice koje će zadovoljiti nepca i ljubitelja mesa i ljubitelja povrća, ali i onih koji veoma vode računa o ishrani.

Sastojci:

4-5 mladih tikvica

300 g mlevenog mesa (junećeg ili mešanog)

1 glavica crvenog luka ili struk mladog luka

FOTO: Printsceen/Youtube/ My kitchen Tanja
FOTO: Printsceen/Youtube/ My kitchen Tanja
FOTO: Printsceen/Youtube/ My kitchen Tanja
FOTO: Printsceen/Youtube/ My kitchen Tanja
FOTO: Printsceen/Youtube/ My kitchen Tanja

1 srednja šargarepa

foto: Printsceen/Youtube/ My kitchen Tanja

50 g pirinča

50 ml ulja

500 ml soka od paradajza

foto: Printsceen/Youtube/ My kitchen Tanja

1 sveži paradajz

so

biber

Priprema:

Luk sitno iseckajte, šargarepu izrendajte, a pirinač dobro operite.

Tikvice isecite na dva, a ako su duže, na tri dela, pa ih izdubite kašikom.

Izdubljeni sadržaj iseckajte sitno.

foto: Printsceen/Youtube/ My kitchen Tanja

Na ulju i malo vode izdinstajte luk, šargarepu i središnji deo tikvica.

Kada povrće omekša, dodajte mleveno meso i začine i sve kratko zajedno prodinstajte. Na kraju dodajte pirinač i sve sklonite sa vatre.

Dublju vatrostalnu posudu nauljite, tikvice punite filom od mesa i ređajte jednu do druge.

Poklopite ih ploškicama paradajza, pa nalijte sok od paradajza , a onda dodajte vode da tikvice ogreznu u tečnosti.

foto: Printsceen/Youtube/ My kitchen Tanja

Sud poklopite ili zatvorite folijom, pa stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se krčka oko 45 minuta.

Posle tog vremena uklonite poklopac i zapecite tikvice još 15 do 20 minuta.

Služite tople uz prilog po želji i sezonsku salatu.

Prijatno!

(Espreso / Telegraf)