Čorba, Foto: Printscreen/youtube/ Jelajelena Petrovic

PREUKUSNO

SAVRŠENA IDEJA ZA RUČAK: Recept za belu čorbu bez mesa koju će svi ukućani obožavati!

Neće joj odoleti ni najveći izbirljivci

Objavljeno: 21.06.2022. 23:27h

Ukoliko želite da se ugrejete nekom čorbicom bez mesa, ovaj recept je savršen. Bela čorba se inače priprema sa mesom, ali i njena posna varijanta zadovoljiće nepca najvećih izbirljivaca.

Sastojci:

1 glavica crvenog luka

1/2 većeg celera

1 paškanat

3 veće šargarepe

2 srednja krompira

200 ml posne pavlake za kuvanje

2 kašike ulja

1 kocka od povrća za supu

1 kašičica senfa

1 veza svežeg peršuna

beli luk u prahu

so

biber

maslinovo ulje za serviranje

Priprema:

Ulje zagrejte u šerpi i sa malo vode izdinstajte luk dok ne postane staklast. Dodajte izrendanu šargarepu, celer i paškanat iseckane na kockice i krompir na polovine.

Dodajte kocku za supu, nalijte dve litre vode i ostavite da se povrće skuva.

Kada je krompir omekšao, izvadite ga i stavite u seckalicu, sipajte pavlaku za kuvanje i kašičicu senfa i sve dobro usitnite u glatku masu.

Dodajte so, biber, beli luk u prahu, izblendani krompir i sve sjedinite. U šerpu dodajte i sitno seckani sveži peršun, pa pustite da se sve kuva još desetak minuta.

Čorbu pre serviranja prelijte sa malo maslinovog ulja i poslužite uz domaći hleb.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)