Pirinač, Foto: Printscreen/Youtube/Moji Recepti

preukusno

OVAKO TURCI SPREMAJU PILAV: Umesto PILETINE ovo MESO morate da DODATE, niste SVESNI šta ste PROPUSTILI (RECEPT)

Pomešajte i ostavite da se peče još 20 minuta

Objavljeno: 20.06.2022. 16:52h

Ne možemo da vam opišemo koliko je pilav na turki način ukusan, svi sastojci su u savršenoj harmoniji, kao i tekstura, a tek misris pomešanih začina... Uživajte!

Sastojci:

FOTO: Printscreen/Youtube/Moji Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/Moji Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/Moji Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/Moji Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/Moji Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/Moji Recepti

3 kašike ulja

4 čena belog luka

2 kašike oljuštenih badema

2 glavice crnog luka

0,5 kg jagnjetine od buta bez kosti (ili nekog drugog mesa)

kašičica mlevene crvene paprike

foto: Printscreen/Youtube/Moji Recepti

na vrh noža cimeta, kardamoma, muskatnog oraščića, kumina

2 kašike paradajz pirea

0,75 l supe (može i od jedne i po kocke za mesnu supu)

250 g pirinča dugog zrna

100 g suvih kajsija (suvog grožđa, brusnica)

foto: Printscreen/Youtube/Moji Recepti

na vrh noža šafrana

Priprema:

foto: Printscreen/Youtube/Moji Recepti

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Propržite očišćeni, neiseckani beli luk i bademe. Izvadite beli luk i bacite ga, dodajte sitno seckan crni luk i kratko propržite. Dodajte meso iseckano na kockice i propržite da lepo porumeni sa svih strana. Dodajte mlevenu papriku i paradajz pire razmućen u supi. Pomešajte, poklopite i ubacite u rernu na oko sat vremena. Kad meso omekša, dodajte opran i oceđen pirinač, suve kajsije isečene na pola, koje su prethodno odstojale pola sata u vodi, i šafran. Pomešajte i ostavite da se peče još 20 minuta.

Prijatno!

(Espreso / Coolinarika)