Kremasta piletina, Foto: Printscreen/Youtube/ Umetnost Ukusa

NJAM NJAM

KREMASTU PILETINU NA OVAJ NAČIN NISTE SPREMALI: Ukućani će tražiti RECEPT VIŠE, meso se RASPADA U USTIMA (RECEPT)

Pospite suvim začinom i solju

Objavljeno: 07.06.2022. 20:54h > 21:38h

Veoma lako se sprema, a idealna je opcija za brzi ručak.

Sastojci:

pileće meso, bilo da su bataci i karabataci ili da je belo meso, sasvim je svejedno šta izaberete

FOTO: Printscreen/Youtube/ Umetnost Ukusa
FOTO: Printscreen/Youtube/ Umetnost Ukusa
FOTO: Printscreen/Youtube/ Umetnost Ukusa
FOTO: Printscreen/Youtube/ Umetnost Ukusa

1 kašika suvog začina, prstohvat – dva soli, pola kašičice bibera, peršunov list ili začini po vašem ukusu, može i malo karija i kurkume

najmanje 200 ml mlečne pavlake za kuvanje, po želji može više

50-100gr masnoće, odokativno

foto: Printscreen/Youtube/ Umetnost Ukusa

Priprema

Batake ako je potrebno odvojimo od karabataka, katabatake zasečemo ili belo meso odkostimo. Uradite kako mislite da treba u zavisnosti kako spremate inače.

Poslagati sve u jednu dublju i veću šerpu, može to biti i duboki tiganj. Pospite suvim začinom i solju. Može pirinač kao dodatak, ali sve po izboru.

(Espreso / Najžena)