Dojava o bombi u TC Ušće, Foto: Espreso

šok

ESPRESO SAZNAJE: Prvi put dojava o BOMBI u TC UŠĆE! (FOTO)

Policija je na licu mesta, svi zaposleni i posetioci su evakuisani iz zgrade TC Ušće

Objavljeno: 07.06.2022. 14:03h > 14:16h

Dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi stigla je i u TC Ušće u Beogradu, saznaje Espreso.

Ovo je, inače, prvi put da je u ovom tržnom centru prijavljena bomba, dok je u "Rajićevoj", "Galeriji", "Ada Molu" i "Beo šoping centru" već bilo lažnih dojava.

Posetioci i zaposleni su putem razglasa obavešteni o situaciji.

FOTO: Espreso
FOTO: Espreso
FOTO: Espreso

Policija je na licu mesta, svi zaposleni i posetioci su evakuisani iz zgrade TC Ušće.

Ovo nije prva dojava o bombi danas.

Kako čitaoci javljaju, na meti su bili Medicinski fakultet, Matematička gimnazija i Škola za dizajn iz kojih su i učenici i zaposleni evakuisani.

U Gradsku upravu i katastar na Paliluli danas je takođe stigla dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi. Zaposleni su morali da napuste objekat.

Dojave i u Nišu

U Nišu i danas dojave o bombama. Evakuisana je Osnovna škola "Sveti Sava", a prema podacima policije, isto se desilo i u Srednjoj stručnoj školi "12. februar" u tom gradu.

Šta znamo do sada?

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije saopštilo je krajem maja da je otkriveno 19 imejl adresa sa kojih su stigle lažne dojave o bombama u školama, bolnicama, tržnim centrima i drugim objektima i lokacijama u Srbiji.

Kako je saopštio MUP, 18 adresa je sa Gmail servisa i jedna sa servisa ProtonMail, a utvrđeno je da su pretnje poslate iz nekoliko zemalja: osam pretnji iz Poljske, četiri iz Gambije, po dve iz Irana i Nigerije i po jedna iz Ukrajine, Slovenije i Rusije.

Preteće poruke su prethodnih dana slali i pojedini građani Srbije. Zbog lažnih prijava o postavlјenim bombama u javnim objektima, pripadnici MUP-a su procesuirali osam državlјana Srbije - dvoje je uhapšeno, a protiv još šest maloletnih lica podnete su krivične prijave.

Bonus video:

(Espreso)