Oslić, Foto: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja

prženje

PRŽITE RIBU, A ULJE PRSKA LI PRSKA NA SVE STRANE: Brašno ZAMENITE sa OVIM SASTOJKOM, kuvarice za TO NE ZNAJU

Prženu ribu poslužite uz krompir ili neku drugu salatu koja se ukusom slaže uz ovaj specijalitet

Objavljeno: 06.06.2022. 20:24h > 20:27h

Ukoliko ste ljubitelji pržene ribe, pa već imate spreman recept za dane koji su pred nama, jedan trik će vam pomoći da ona bude još hrskavija, jednako ukusna, ali da ne upije ni kap ulja.

FOTO: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja
FOTO: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja
FOTO: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

U pitanju je sastojak kojim ćete zameniti brašno, a koji većina ima u svojoj kuhinji - gustin. Gustin ili kukuruzni skrob napraviće zaštitni omotač oko ribe, ona će biti hrskava, a neće imati mogućnost da upije previše ulja i bude masna.

Sastojci:

1 kg ribe po vašem izboru (pogodna je i morska i rečna)

200 gr gustina

3 kašičice soli

foto: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic

1 kašičica bibera

1 kašičica belog luka u prahu

drugi začini po vašem izboru

ulje za prženje

Priprema:

Ribu isecite na komade, posolite uobičajeno i ostavite u frižideru. Ovo je najbolje da uradite dan ranije, ali može i nekoliko sati pre prženja.

Gustin stavite u činiju, dodajte jednu kašičicu soli, a onda i biber, beli luk i ostale začine po vašem izboru. Sve dobro sjedinite.

foto: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic

Ulje sipajte u dublju posudu, veću količinu kako bi riba "plivala" u istom, pa dobro zagrejte.

Ribu izvadite iz frižidera, pa svako parče dobro uvaljajte u smesu od gustina i spuštajte u vruće ulje. Ukoliko je potrebno okrenite ribu nekoliko puta, kako bi se ravnomerno ispržila sa svih strana.

Prženu ribu poslužite uz krompir ili neku drugu salatu koja se ukusom slaže uz ovaj specijalitet.

Prijatno!

(Espreso / Telegraf)