Riblji file, Foto: Printscreen/youtube/JelajelenaPetrovic

ZA PRAVE GURMANE!

U PIVU ISPOHUJTE RIBLJI FILE: Ovako ih još NISTE JELI, IDEALNI ZA LETO! (RECEPT)

Ukoliko volite filete, bilo da su od oslića ili soma, ali i bilo koje druge ribe onda će vas ovaj način pohovanja oduševiti. Plus ćete dobiti na količini pa ćete uz malo ribe poslužene sa povrćem dobiti obiman ručak!

Objavljeno: 03.06.2022. 23:50h

Sastojci:

  • 1 kg ribljih fileta
  • 400 ml piva
  • 8 kašika brašna
  • kašičica soli
  • 2 – 3 kašike ulja
  • brašno
  • prezla
  • i ko voli susam i lan

Priprema:

FOTO: Printscreen/youtube/JelajelenaPetrovic
FOTO: Printscreen/youtube/JelajelenaPetrovic
FOTO: Printscreen/youtube/JelajelenaPetrovic
FOTO: Printscreen/youtube/JelajelenaPetrovic
FOTO: Printscreen/youtube/JelajelenaPetrovic
  • Fileti bi trebalo da su poluzaledjeni. U toku pečenja će oni ispustiti vodu ali neće svu i tako će ostati sočni.
  • Pivu dodati brašno i so pa dobro umutiti da nema grudvica.
  • Masa treba da je redja, kao za pelečinke. Ako je pregusta onda će previše te smese da se zalepi za filet, a sa njom i previše prezle i onda dobijamo na kraju samo poh i jako malo ribe. Znači, redja smesa.
  • Filete posolimo sa jedne strane, dovoljno je.
  • Dok se zagreje ulje fileti odstoje posoljeni.
  • Uvaljati svaki filet u brašno, pa u smesu sa pivom i onda u prezlu kojoj smo po želji dodali susam i lan.
  • Spuštati u zagrejano ulje i peći sa obe strane dok ne porumene.
  • Valjanje fileta je malo pipav posao i zalepe se brašno i prezla za prste, a oni spretniji sve mogu da rade i viljuškom ili da se potpomognu.
  • Idealno se slaže uz ove filete pirinač sa povrćem i limun.

Prijatno!

(Espreso/Domaćirecepti)