Pita, Foto: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

savet

OVO JE NAJBOLJI PRELIV ZA PITE: I slane i slatke će BITI PREUKUSNE, dobro ZAPAMTITE POSTUPAK

Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat i po

Objavljeno: 30.05.2022. 15:38h

Mnogi već dugo koriste ovaj preliv, zbog kojeg im pita uvek bude lepa, vazdušasta i kompaktna.

Sastojci:

FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen/Youtube/ Nefis Yemek Tarifleri
FOTO: Printscreen/Youtube/ Nefis Yemek Tarifleri
FOTO: Printscreen/Youtube/ Nefis Yemek Tarifleri
FOTO: Printscreen Youtube / Milan Strasni 2
FOTO: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

7 kašika brašna 1 suvi kvasac 2 šolje mleka 1 šolja ulja so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)

Priprema:

Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premazujete ovim prelivom, a zatim je filujete na uobičajen način. Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat i po.

(Espreso / Krstarica)