Slatko od jagoda, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

NEMA KO NE VOLI TO

SAMO NAŠE BAKE ZNAJU KAKO SE SPREMA SLATKO OD JAGODA: Sa OVIM RECEPTOM nema GREŠKE

Kada jednom otvorite teglu, slatko čuvajte u frižideru

Objavljeno: 26.05.2022. 23:24h

Ljubitelji jagoda bi rekli da sezona ove slasne crvene voćke prođe za tren oka. Činjenica je da kratko traje, a da ih mnogi obožavaju. Iz tog razloga mnogi pokušavaju da sačuvaju jagodu za naredne mesece, ali u nešto drugačijoj formi: kao slatko ili džem.

Slatko od jagoda se prema ovom receptu priprema veoma jednostavno, pa nema bojazni da vam neće uspeti.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Sastojci:

1 kg jagoda

1 kg šećera

Priprema:

Jagode operite, skinite im peteljke i prosušite ih kuhinjskim ubrusom.

Voće stavite u šerpu, pospite kristal šećerom i pokrijte suvom krpom. Ostavite da odstoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a može i preko noći.

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Stavite da se kuva, pa kada provri, smanjite temepraturu i kuvajte oko 40 minuta.

U toku kuvanja slatko nemojte mešati, ali povremeno kašikom skinite penu sa površine.

Skuvano slatko pokrijte vlažnom kuhinjskom krpom i ostavite dok se u potpunosti ne ohladi. Potom ga stavite u sterilisane tegle i čuvajte na tamnom i hladnom mestu do upotrebe.

Kada jednom otvorite teglu, slatko čuvajte u frižideru.

Prijatno!

(Espreso / Telegraf)