Foto: Printscreen/youtube/How2BakeItbyMarkoStrižak

korak po korak!

PRAVE DOMAĆICE SIGURNO ZNAJU ZA DOMAĆI ŠLAG: A evo u čemu leži tajna IDEALNE smese (RECEPT)

Ovako ćete biti sigurni da šlag ne sadrži nikakve štetne sastojke u sebi

Objavljeno: 25.05.2022. 20:51h > 20:53h

Šlag je sastavni deo skoro svih kolača i torti i bez njega gotovo nijedna poslastica ne bi bila tako ukusna.

Na tržištu postoje razne vrste šlaga, ali najbolje je kada pripremite domaći, koji ne sadrži nikakve dodatne aditive i štetne sastojke.

Šlag možete da napravite baš po vašem ukusu, sa dodacima poput ekstrakta vanile ili rumom.

Sastojci:

  • 1/4 šolje hladne vode
  • 10 grama želatine u prahu
  • 1 šolja mleka
  • 1/2 kašike ekstrakta vanile
  • 1/4 šolje šećera u prahu

Priprema:

FOTO: Printscreen/youtube/How2BakeItbyMarkoStrižak
FOTO: Printscreen/youtube/How2BakeItbyMarkoStrižak

U posudu stavite mleko i dodajte mu ohlađen želatin i razradite mućkalicom. Dodajte im šećer u prahu, ekstrakt vanile i liker po želji. Mešajte mućkalicom, ostavite desetak minuta, a zatim mikserom umutite smesu dok ne dobijete šlag.

Poslužite šlag ga uz poslasticu po želji ili uz voćnu salatu.

Prijatno!

(Espreso/Stvarukusa)