Krofne, Foto: Printscreen/youtube/Emininakuhinja

PREUKUSNE SU

OVE KROFNE SU "BOLI GLAVA" Isprobajte BAKIN RECEPT za omiljenu domaću poslasticu!

Još jedna verzija neodoljive poslastice.

Objavljeno: 25.05.2022. 07:35h

Kada probate ove krofne, nijedne druge nećete želeti. Napravite ih po receptu naših starih, nećete zažaliti.

Sastojci:

750 g brašna 1 dl ulja 4 kašike šećera jaje žumance 1/2 l mleka svež kvasac, 40 g malo soli prah šećer kesica vanilin šećera ulje za prženje

1.Kvasac rastopite u 1 dl toplog mleka sa malo šećera i malo brašna i pustite da naraste.

2. Dok raste umutite jaja s ostatkom mleka, šećera i malo soli, dodajte narasli kvasac, pa polako dodajte brašno i ulje uz stalno mešanje varjačom.

FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen/Youtube/ Serpica Recepti
FOTO: Printscreen/youtube/Emininakuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Serpica Recepti

3. Ostavite testo na toplom da dvostruko naraste pa premesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne.

4. Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju.

5. Gornju stranu (naraslu) stavljajte u ulje.

6. Pospite ih prah šećerom u koji je dodat vanilin šećer.

(Espreso)