Patrik Muratoglu/Novak Đoković, Foto: Profimedia

uvek odudara

DO SADA JE HVALIO NOVAKA NA SVA USTA, ALI NE VERUJE U NJEGA: Đoković i Nadal su mu tek 3. i 4. favoriti na Garosu!

Muratoglu nije verovao ni u Nadala na Australijan openu

Objavljeno: 18.05.2022. 08:36h

Jedan od najpoznatijih teniskih trenera Patrik Muratoglu analizirao je situaciju pred početak Rolan Garosa i naveo da je Karlos Alkaras glavni favorit za osvajanje Frenč opena.

On je pored Alkarasa naveo još tri tenisera, među kojima je i Novak Đokovića, za koje smatra da bi mogli do trijumfa na najbitnijoj šljaci.

foto: Profimedia

- Karlitos je u ovom momentu verovatno najčvršći teniser na Turu. Osvojio je titule u Barseloni i Madridu, nekoliko nedelja ranije i u Majamiju. U Madridu je postao prvi igrač koji je pobedio Nadala i Đoković na istom šljakaškom terenu - kazao je Francuz, a onda iznenadio i odabirom drugog favorita.

- Stefanos Cicipas. Finalista Rolan Garosa iz prošle godine. Cicipas se dobro spremio za šljaku pred Rolan Garos, odbranio je titulu u Monte Karlu i sakupio dosta velikih pobeda ove sezone - naveo je Muratoglu.

Tek onda je prokomentarisao i Đokovića, što je iznenađujuće jer je u poslednje vreme bio više nego naklonjen Srbinu u izjavama.

- Veliki su ulozi za Novaka na Rolan Garosu, prošle godine je bio dominantan na nekoliko grend slem turnira, a ovo mu je tek prvi u ovoj sezoni. Ako osvoji, izjednačiće se sa Rafaelom Nadalom, a onda će biti u dobroj poziciji i da preuzme primat po osvojenim grend slemovima - naglasio je Muratoglu.

Na kraju, trener Simone Halep naveo je Rafaela Nadala za kog je rekao da je "Kralj šljake" i da bi eventualnim trijumfom mogao da ode dalje od Novaka i Rodžera Federera u trci za najboljeg u istoriji.

foto: Epa/ FABIO FRUSTACI

Ipak, smatra da Španac nije u najboljoj formi, da je to i dokazao u poslednjim duelima, te da će mu biti teško da napravi onaj najveći uspeh.

(Espreso)