Novak Đoković i Nik Kirjos, Foto: EPA/Lukas Coch/EPA/Andrej Cukić

hit!

ŠTA ĆE REĆI ĐOKOVIĆ? Nik Kirjos opet ŠOKIRA!

Nik Kirjos smatra da mu nema ravnog

Objavljeno: 17.05.2022. 22:31h > 22:35h

Australijski teniser Nik Kirjos ima poprično samopouzdanja ako uzmemo u obzir njegove rezltate u poslednje vreme.

Čak se osmelio da kaže da je bolji od Novaka Đokovića koju je trenutno prvi favorit za osvajanje Rolan Garosa, doduše na drugoj podlozi.

Iako Novak Đoković ima šest titula na Vimbldonu a ovog leta će napasti i sedmu, Nik Kirjos je dopustio sebi da dovede u pitanje Srbinovu dominaciju na travi.

- Ako gledamo travnatu podlogu, rekao bih da nema boljeg od mene - istakao je Australijanac za Sidnej Morning Herald.

Nik Kirjosfoto: Profimedia

On će propustiti Rolan Garos kako bi se što bolje pripremio za Vimbldon, gde je najbolji učinak ostvario 2014. godine kao tinejdžer kada je ispao u četvrtfinalu. Osvojio je šest titula, ali ni jedna od njih nije bila na travi, čak ni do finala nije stigao kada se igra na toj podlozi.

Godinu je počeo van prvih 100 na ATP listi, ali je dobrim igrama dospeo do 76. mesta.

- Imam neki drugačiji osećaj u vezi sa ovom godinom. Igrao sam na pet, šest turnira i uspeo sam da pobedim dosta top igrača ove godine - istakao je Kirjos verujući da je ovo njegova godina.

Nik Kirjosfoto: EPA/Michael Dodge

- Pretpostavljam da je ovo godina mog teniskog preporoda u kojoj ću pokazati ljudima da na moram da budem na terenu i igram sve vreme i da pored toga mogu da budem na vrhuncu. Jednostavno uživam i radim stvari na svoj način. Igram za mnogo ljudi i osećam se kao da sam im jako blizak. Mnoga deca se ugledaju na način na koji igram. Moj primer im daje nadu da mogu da doguraju daleko kao ja i postignu ono što sam postigao. Imam 27 godine, moram da obezbedim još malo novca, ali sve ovo je velika zabava. Putovanje po svetu, prilično lep život. Želim da upijam to dok mogu - zaključio je Australijanac.

(Espreso)