Palačinke, Foto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Srpski

POSLASTICA

NAKON PEČENJA PALAČINKI POTOPITE IH U OVO, NIKADA DO SADA TO NISTE PROBALI: Trik je "UKRADEN" od POZNATOG KUVARA

Ostavite na slaboj vatri 10 minuta da se krčkaju

Objavljeno: 16.05.2022. 20:05h > 20:08h

Palačinke nema ko ne voli i zbog toga se mnogi utrkuju u svojim kuhinjama ko će da izmisli novi i ukusniji recept.

Tajni sastojci su uvek dobrodošli, a jedan posebno zanimljiv recept Magazin Novosti su videli na domaćem jutjub kanalu koji je posvećen kulinarstvu.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Srpski
FOTO: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Srpski
FOTO: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Srpski
FOTO: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Srpski
FOTO: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Srpski
FOTO: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Srpski

Ako ih spremite na ovaj način, imaćete tanjir pun sočnih i ukusnih palačinaka. Kako su naveli na snimku, u pitanju je trik "ukraden" od poznatog kuvara.

Sastojci:

mleko - 200 ml

topla voda - 200 ml

brašno - 200 g

jaja - 3 komada

foto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Srpski

ulje 50ml

so - 5 g

šećer - 50g

foto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Srpski

Za sos:

mleko - 200 ml

maslac - 80g

maslac - 40g

Umutite smesu za palačinke, ispržite ih normalno i potopite na kratko u prethodno zagrejan "sos" (otopljen puter u tiganju u koji se sipa mleko). Izvadite tako natopljene palačinke i u zagrejan tiganj sa otopljenim puterom ih naređajte ukrug (možete ih presaviti u oblik trougla). Preostali sos u koji ste potapali palačinke, prelijte preko poređanih trouglića i poklopite. Ostavite na slaboj vatri 10 minuta da se krčkaju.

(Espreso / Magazin Novosti)