Zelena salata, Foto: Printskrin/RTS

RECEPT

BOLJU ZELENU SALATU OD OVE NEĆETE NAPRAVITI: Samo je ostavite u ĐEVĐIRU i ukus će biti NAJJAČI (RECEPT)

Spoljne listove salate odbaciti, zatim otkinuti, očistiti i oprati pod jakim mlazom vode, ostalo lišće i ostaviti u đevđiru da otkaplje.

Objavljeno: 15.05.2022. 09:56h

Sastojci

Potrebno je:

2-3 glavice salate

5 kašika ulja

5 kašika vinskog sirćeta

so

foto: Printscreen/TikTok/ feelgoodfoodie

Priprema

Spoljne listove salate odbaciti, zatim otkinuti, očistiti i oprati pod jakim mlazom vode, ostalo lišće i ostaviti u đevđiru da otkaplje. U duboki tanjir sipati vinsko sirće, ulje i so, izmešati, svaku lisku umočiti u tu mešavinu i slagati u činiju. Na kraju sve preliti ostatkom preostale mešavine.

(Espreso/Recepti.com)