Bečke šnicle, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja za 10

ZA RUČAK

AUSTRIJSKI KUVAR OTKRIO KOJU GREŠKU PRAVITE KADA PRŽITE BEČKE ŠNICLE: 1 SASTOJAK daje POSEBAN UKUS

U najpoznatijem restoranu u Beču ovo slasno meso se priprema više od sto godina

Objavljeno: 13.05.2022. 21:57h > 22:15h

Tajna ukusne bečke šnicle je u specijalnoj pripremi, gde se meso najpre uvalja u brašno, zatim u jaja, i na kraju u prezle.

Prži se na tiganju pre nego što se posluži uz krompir salatu ili pržene krumpiriće.

U najpoznatijem restoranu u Beču ovo slasno meso se priprema više od sto godina.

FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja za 10
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja za 10
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja za 10
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja za 10
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja za 10

Komad mesa se priprema od domaćeg svinjskog i telećeg mesa, te svežih hlebnih mrvica, a tajna savršenih šnicli je u prženju, piše Kurir Stil.

Naime, kuvari je prže u tiganju u koji sipaju suncokretovo ulje.

foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja za 10

"Tajna je u temperaturi prženja" otkrio je Markus Bruner, glavni kuvar restorana u intervjuu za BBC.

Da bi meso bilo sočno, secka se tek nakon poružbine, te se izlupa tučkom za meso na tačno 4 milimetara debljine, te razmere od 30 centimetara.

foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja za 10

Meso se samo blago spušta u nadeve, nikako se ne pritiska ili tapka. To je veoma važno da bi se stvorila lepa i hrskava korica.

Bečke šnicle od teletine kratko se isprže i u tiganju sa otopljenim maslacem, koji mu daje dodatan ukus.

(Espreso / BBC / Noizz.rs)