Ana Đurić Konstrakta, Foto: Printscreen RTS

ZANIMLJIVO

JAKA SIMBOLIKA KONSTRAKTINE BELE ODEĆE: Ništa nije SLUČAJNO!

Koja je simbolika Konstraktine bele odeće - jedan detalj šalje snažnu poruku ljubavi i života!

Objavljeno: 13.05.2022. 07:50h

Pevačica Ana Đurić Konstrakta juče je na Evroviziji u Torinu predstavila Srbiju pesmom "In corpore sano" i poslednja se plasirala u finale.

Njen autentičan performans, pesma, kao i stajling, sudeći prema objavama na društvenim mrežama, već se dopadaju evrovizijskoj publici.

FOTO: youtube/printscreen
FOTO: Printscreen/Youtube
FOTO: Printscreen/Eurovision
FOTO: Printscreen Eurovision
FOTO: Printscreen Eurovision
FOTO: Printscreen Eurovision
FOTO: Printscreen Eurovision
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Nastupala je u belom odelu, drugačijem od onoga koje je nosila na Beoviziji. Njen beli kimono predstavlja neobičnu lekarsku uniformu - pesma umetnice ukazuje na probleme u zdravstvenom sistemu.

Bela nosi simboliku čistote, nevinosti, harmonije. Takođe, može predstavljati i uspešan početak, ali i hladnoću i sterilnost. Smatra se da je bela boja svetlosti i da donosi sreću i pozitivnu energiju. Tumači boja povezuju belu sa pozitivnom energijm i energetskim štitom - to je boja koja zrači dobrim vibracijama.

Konstrakta je na nastupu u Beogradu nosila cveće sa leve strane, a ovoga puta tu se nalazi srce - simbol ljubavi i života. U pesmi "In corpore sano" srce se provlači kroz sledeće stihove:

"Velika je sreća što postoji Autonomni nervni sistem Ne moram kontrolisati otkucaje srca Srce kuca, srce samo kuca Letnjeg dana jarke boje Suknje moje na mom telu Suknje moje, pas i ja Šetamo nas dvoje, brojimo korake Suknja ide oko noge moje Mi šetamo i to je sve I ne mora bolje, srce samo kuca Dajem poverenje, neka samo kuca Dajem poverenje, neka kuca, neka dišem Bože zdravlja, Bože zdravlja, Bože zdravlja Nemam knjižicu"