Kajgana, Foto: Prinstcreen/Youtube/Martha Stewart

PREUKUSNO

KAJGANA PO RECEPTU NAŠIH STARIH: Dodajte u jaja 1 TAJNI SASTOJAK i dobićete najukusniji doručak!

Držite se recepture i ovo će biti vaša omiljena skremblovana jaja

Objavljeno: 09.05.2022. 07:32h

Stari recept za ekstra kremastu kajganu postao je viralan, a oni koji su ga isprobali tvrde da nisu okusili ništa bolje.

Kenji Lopez-Alt, američki kuvar, podelio je na internetu recept od samo tri koraka za savršenu kajganu. Jedan sastojak koji mijenja celu priču je, otkriva, skrob.

Samo mala količina skroba sprečiće da se jaja posuše i ostanu tvrda – baš suprotno, biće mekana i sočna, prenosi Mirror.

Sastojci:

4 kašike ohlađenog maslaca

4 jajeta

prstohvat soli

2 kašičice skroba – može biti kukuruzni, krompirov ili od tapioke

Priprema

1. Kada je u pitanju priprema, Kenji preporučuje da umutite skrob s jednom i po kašikom vode kako biste razbili grudvice.

FOTO: PRINTSCREEN/YT/HOME KITCHEN WITH DANNY
FOTO: Profimedia
FOTO: Giphy
FOTO: Prinstcreen/Youtube/Martha Stewart
FOTO: Profimedia

2. Zatim dodajte pola količine maslaca, jaja i so i sve mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

3. Zagrejte jednu kašiku vode u tiganju na srednjoj do jakoj vatri, dodajte dve kašike maslaca i čekajte da se napravi penica, otprilike 10 sekundi.

4. Dodajte smesu s jajima, pa okrećite i mrvite jaja otprilike dva minuta. Poslužite odmah dok je toplo.

(Espreso)