Prženice, Foto: Printscreen/youtube/mojamalakuhinja

Savršen doručak!

NA OVAKAV NAČIN IH JOŠ NISTE JELI: Jedan SASTOJAK je presudan za IDEALNE PRŽENICE!

Dobro poznato jelo svima još od malih nogu

Objavljeno: 08.05.2022. 08:17h

Sastojci:

  • jedna vekna starog hleba
  • tri jajeta
  • 200 ml mleka
  • 100 g putera
  • so
FOTO: Printscreen/youtube/mojamalakuhinja
FOTO: Printscreen/youtube/mojamalakuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Essen Rezepte
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny
FOTO: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja

Priprema:

Cela jaja sjedinite sa mlekom u dubljoj posudi i malo posolite.

Hleb isecite na kriške, pa svaku krišku umočite u smesu da se dobro natopi.

FOTO: Printscreen/youtube/mojamalakuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja

Pržite ih s obe strane, a kada dobiju zlatnu boju znaćete da su gotove.

Tanjir obložite papirnim ubrusom, pa tu spušajte prženice kako bi se ocedile od viška masnoće.

Sa puterom su mnogo ukusnije nego kada ih pravite na već poznati način na ulju, a neće ni upiti prevše masnoće.

(Espreso)