Ajntraht - Vest Hem, Foto: Profimedia

veliki uspeh tima iz frankfurta!

NIŠTA OD NEMAČKOG FINALA! Kostićev Ajntraht udara na Zvezdinog dželata za trofej Lige Evrope!

Vest Hem i Lajpcig ostali praznih šaka

Objavljeno: 05.05.2022. 22:55h > 23:06h

Fudbaleri Ajntrahta i Glazgov Rendžersa će odmeriti snage u finalu Lige Evrope!

Finale Lige Evrope je 18. maja u Sevilji, a trofej može da podigne srpski reprezentativac Filip Kostić koji nosi dres Ajntrahta iz Frankfurta.

Ipak nećemo gledati nemačko finale, pošto je Ajntraht slavio protiv Vest Hema sa 1:0, a ukupnim rezultatom 3:1, dok je Rendžers bio bolji od Lajpciga 3:1, odnosno 3:2.

Ključni detalj na stadionu u Frankfurtu se desio u 17. minutu kada je fudbaler Vest Hema, Kresvel dobio crveni karton. Nije trebalo donaćima dugo da iskoriste brojčanu prednost, u 26. minutu je viđen ispostaviće se jedini gol, a strelac je bio Bore.

Filip Kostićfoto: Profimedia

U drugom poluvremenu igra je bila nešto brža i konkretnija nego u prvih 45 minuta, ali su prilike bile mahom takve da nisu pravile veliki problem čuvarima mreže.

Kamada je pravio veliki problem igračima Vest Hema, a na dvadesetak minuta pre kraja solidno je šutirao Kostić, međutim lopta je otišla pored gola.

Dodatni problem u finišu meča bilo je isključenje Dejvida Mojza i sve je išlo na Ajntrahtovu vodenicu, a lepu priliku da potvrde pobedu domaći su propustili desetak minuta pre kraja kada ja na asistenciju Kostića Paciencija šutirao pored gola.

U drugom meču dana Glazgov Rendžers je nakon minimalnog poraza u Lajpcigu u revanšu slavio sa 3:1 i zasluženo se plasirao u finale.

foto: Profimedia

Velikan iz Glazgova je poveo u 19. minutu golom Džejmsa Tavernijea, a svega pet minuta kasnije prednost je udvostručio Glen Kamara.

U drugom poluvremenu Kristofer Nkunku je u 71. minutu na asistenciju Anhelinja vratio u život goste iz Lajpciga i omogućio im da odu u produžetke.

Ipak, nada Lajpciga trajala je svega 10 minuta pošto je pobedu domaćinu i plasman u finale obezbedio Lundstram.

(Espreso)