Foto: Printscreen/Youtube/ Kuvaj uzivo

NJAMI

NAPRAVITE POSNU KINDER TORTU ZA ĐURĐEVDAN: Niko neće MOĆI DA ODOLI, puna ČOKOLADE i LEŠNIKA (RECEPT)

Kombinacija lešnika i čokolade uvek obećava uživanje za nepca.

Objavljeno: 04.05.2022. 18:26h

Torte sa čokoladom i lešnicima čest su izbor domaćica koje žele da zadive svoje ukućane i goste.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuvaj uzivo
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuvaj uzivo
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuvaj uzivo
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuvaj uzivo
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuvaj uzivo

Kako se bliži Đurđevdan, a ove godine “pada” u petak, većina svečara će se opredeliti za pripremu posne trpeze. Kruna slavskog ručka može da bude posna kinder torta, koja je jednako ukusna kao i mrsna i koju obožavaju pripadnici svih generacija.

Sastojci za koru:

- 100 g lešnika

- 100 g brašna

- 120 g šećera

foto: Printscreen/Youtube/ Kuvaj uzivo

- 50 ml ulja

- 200 ml kisele vode

- kesica praška za pecivo

i još:

- 400 g posnog čokoladnog krema za premazivanje

- 500 g posnog keksa

foto: Printscreen/Youtube/ Kuvaj uzivo

- 150 ml gaziranog soka

Sastojci za čokoladni fil:

- 500 ml vode

- 100 g praška za puding od čokolade

- 10 kašika šećera

- 1 kašika brašna

- 250 g posnog margarina

foto: Profimedia

Sastojci za beli fil:

- 500 ml vode

- 10 kašika šećera

- 100 g praška za puding od vanile

- 1 kašika brašna

- 200 g posnog mleka u prahu

- 250 g margarina

foto: Printscreen/Youtube/ Kuvaj uzivo

Glazura:

- 150 g posne čokolade

- 3 kašike ulja

- 30 g lešnika (za dekoraciju, po želji)

Priprema:

U tepsiju stavite 100 grama sirovih lešnika, pa ih pecite desetak minuta u rerni. Polovinu lešnika sameljite, a drugu polovinu stavite sa strane.

Umutite brašno, šećer, ulje, kiselu vodu i prašak za pecivo, pa smesi dodajte mlevene lešnike i sve sjedinite.

Na dno tepsije stavite pek-papir, po njemu rasporedite pečene lešnike, pa preko njih sipajte smesu za koru. Pecite koru na 220 stepeni dvadesetak minuta.

Ohlađenu koru okrenite tako da lešnici budu na vrhu. Premažite koru posnim čokoladnim kremom.

U šerpu sipajte 400 mililitara vode, dodajte šećer i ostavite da provri. U međuvremenu, umutite prašak za puding od čokolade sa preostalih 100 mililitara vode i kašikom brašna, pa zakuvajte tako da dobijete glatki krem. Ostavite krem da se ohladi, pa ga onda izmiksajte sa 250 grama margarina.

Na isti način pripremite i beli fil - u zaslađenu vodu dodajte razmućen puding od vanile sa kašikom brašna. Kad se krem ohladi, izmiksajte ga sa posnim mlekom u prahu i posnim margarinom.

Preko kore na koju ste naneli posni čokoladni krem najpre stavite beli fil. Potom spuštajte posni keks u gazirani sok, pa ga poređajte preko belog fila.

Nanesite čokoladni fil preko natopljenog keksa.

Rastopite posnu čokoladu sa malo ulja, pa dok je glazura vruća, sipajte je preko torte.

Tortu ostavite da odstoji najmanje jedan dan pre služenja.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)