Miomir Kecmanović, Foto: Profimedia

ATP MADRID, DRUGO KOLO

NADAL JE U OVOM TRENUTKU PREJAK! Kecmanović dao sve od sebe, ali nije uspeo da napravi iznenađenje! (VIDEO/FOTO)

Kompletan tok meča možete pratiti uživo na našem portalu

Objavljeno: 04.05.2022. 18:46h > 19:23h

Srpski teniser Miomir Kecmanović izgubio je u drugom kolu Mastersa u Madridu od Rafaela Nadala rezultatom 2:0 (6:1, 7:6).

Španac je ubedljivo stigao do prvog seta brejkovima u četvrtom i šestom gemu, ne dozvolivši Kecmanoviću da mu oduzme servis.

U drugom setu, srpski teniser je zaigrao mnogo bolje. Nakon dva brejka na obe strane set se odlučivao u taj-brejku, u kome je koncentrisaniji bio Nadal i trijumfovao sa 7:4.

FOTO: EPA/Rodrigo Jimenez
FOTO: EPA/Rodrigo Jimenez
FOTO: EPA/Emilio Naranjo

U trećem kolu Nadal će igrati sa boljim iz duela Belgijanca Davida Gofina i Holandjanina Botika Van De Zandšulpa.

DRUGI SET:

TAJ-BREJK: Potpuno je stao bekhend Nadalu, ali zato Kecmanovića muči forhend, mini brejk pravi španski teniser 3:2. Silovito uzvraća Kecmanović i vraća mini brejk 3:3. Nova forhend greška Kecmanovića, mini brejk Nadala 5:4. Dve vezane meč lopte ima Nadal. KRAJ MEČA!!!!!!!! Rafael Nadal uspeo je da savlada Miomira Kecmanovića sa 2:0 u setovima (6:1, 7:6).

6:6 - BREEEEEEEEEEJK!!!! Ne predaje se Kecmanović ima brejk priliku 30:40 koju koristi tako da će taj-brejk odlučiti pobednika drugog seta.

5:6 - BREEEEJK!!!!!!!!! Pritiska sada Nadal i dolazi do dve brejk prilike 15:40. Odmah je iskoristio prvu i nakon pauze servisa za pobedu.

5:5 - Nadal je siguran na svoj servis, ulazimo u uzbudljiv završetak drugog seta.

foto: EPA/Rodrigo Jimenez

5:4 - Kecmanović je osvojio gem bez izgubljenog poena, Nadal mora da servira za ostanak u drugom setu.

4:4 - Zapretio je malo Kecmanović, stigao do 30:30. Sjajnim smeč udarcem Nadal dolazi do 40:30, a potom uzima i naredni poen, a samim tim i gem.

4:3 - Neverovatan poen Nadal je završio sjajnim bekhendom i tako došao do nove brejk prilike. Uzvratio je sjajnim forhendom Kecmanović. Maratonski najduži gem u meču pripao je srpskom teniseru, pritisak sada prelazi na Nadala.

3:3 - BREEEEEEEEEEEEEJK!!!!!!!! Dve brejk šanse sada za srpskog tenisera 15:40. Koristi drugu brejk priliku srpski teniser tako da ponovo imamo nerešen rezultat u drugom setu.

2:3 - BREEEEEJK!!!!! Kecmanović pravi duplu servis grešku, a Nadal koristi prvu od dve prilike i oduzima servis srpskom teniseru.

foto: EPA/Emilio Naranjo

2:2 - Prva dupla greška Nadala na meču 30:15. Osvaja ipak naredna dva poena španski teniser i tako stiže do novog izjednačenja u gemovima.

2:1 - Sjajan servis gem Kecmanovića koji ponovo vodi u drugom setu.

foto: EPA/Rodrigo Jimenez

1:1 Nastavljen je meč u Madridu. Prva brejk prilika za Kecmanovića 30:40. Spasio je dobrim servisom španski teniser, a zatim i stigao do gema.

17:32 - Igrači su ponovo na terenu, sledi zagrevanje u trajanju od tri minuta.

17:09 - KIŠA POČINJE DA PADA U MADRIDU!!!! Meč je prekinut, sledi pauza dok se ne zatvori krov.

1:0 - Sa novim loptama kreće drugi set koji svojim servisom otvara srpski teniser. Mnogo grešaka iz bekhenda napravio je Nadal i omogućio srpskom teniseru da stigne do prednosti na startu drugog dela igre.

PRVI SET:

1:6 - Tri set lopte ima Nadal 40:0. Španski teniser koristi odmah prvu i tako posle 37 minuta igre stiže do prednosti u setovima.

1:5 - BREEEEEEEJK!!!!! Nadal ponovo pritiska servis srpskog tenisera 0:30. Kecmanović ne igra ni blizu kako može, Nadal ima novu brejk priliku koju na svu sreću ne koristi 40:40. Drugu brejk priliku koristi španski teniser i sada dolazi na samo gem od osvajanja prvog seta.

1:4 - Tri velike greške Nadala dovele su gem do đusa 40:40. Taman kada smo se ponadali da bi Kecmanović mogao odmah da vrati brejk, španski teniser je ipak osvojio naredna dva poena i uspeo da overi prednost brejka.

1:3 - BREEEEEEJK!!!! Nadal stiže do prve brejk prilike koju odmah koristi i oduzima servis srpskom teniseru.

1:2 - Nadal ponovo vodi u gemovima.

1:1 - Dobar je bio Kecmanović u svom prvom servis gemu na meču. Imao je Nadal 15:30, ali se srpski teniser izvukao i stigao do izjednačenja u gemovima.

0:1 - Meč je počeo servisom Rafaela Nadala. Nakon početna dva poena koja su pripala Nadalu i srpski teniser osvojio je svoj prvi poen na meču 30:15. Naredna dva poena osvaja Nadal i stiže do prvog gema u meču.

Miomir Kecmanović i Rafael Nadal sastaju se u meču drugog kola na Mastersu u Madridu.

Ovo će biti drugi meč između Kecmanovića i Nadala. U jedinom meču koji je odigran do sada u u Akapulku 2020. godine, teniser sa Majorke dobio je meč u dva seta.

Kecmanović je u prvom kolu bio siguran protiv Kazahstanca Aleksandera Bublika sa 2:0 u setovima, a pri tom na meču nije napravio nijednu neiznuđenu grešku.

Nadal je bio slobodan u prvom kolu kao treći nosilac, pa je ovo njegov prvi meč na turniru, a ujedno i prvi nakon finala Indijan Velsa 20. marta, kada je poražen od Tejlora Frica, nakon čega je imao pauzu zbog povrede sve do sada.

(Espreso)